Wednesday, 3 July 2013

Menghadapi masalah bila nak Daftar Syarikat Online

Salam semua..hari ni lin dapat 1 ilmu yang baru yang telah menyelesaikan masalah lin, dan mungkin akan menyelesaikan masalah korang jugak..HOPEFULLY...
Bagi yang taktau macamana nak daftar bisnes korang secara online, bolehlah ke tutorial di BLOG ASMA-FELT-BOX 

Sekarang ni lin nak bg tutorial bg yang x boleh nak daftar sebagai ssm user. Bila klik dekat open form, keluar error(bg yang menggunakan browser IE). Error tu keluar disebabkan oleh "(system) is developed with IE Architecture", itu yang diberitahu pada lin la..so, kita jangan guna IE, kita guna chrome ataupun firefox modzilla..

Bagi yang guna CHROME

Bagi yang guna FIREFOX

Klik open with different viewer


Tick open with adobe reader, then click OK

Then akan keluar form jd macam ni..

Ok, bila dah settled bab ni, klik agree ngan terma syarat tu, baru button hantar/send berfungsi..Lepas klik button tu, bru proceed ke page utk buat pembayaran..

Harap ini dapat membantu.Credit to customer service SSM..^^


8 comments:

Anonymous said...

TQ Lin!!! You save me! saya called hotline tadi tapi tak helpful langsung... yg bhg teknikal tu terus hang up my phone bila i was asking half way... thank you thank you ^*^

l i n T e d d y said...

My pleasure..sonok dpt bntu awk..^^

nor idayu ahmad said...

selepas keluar yang gambar dekat atas tu kan..saya kena buat apa ye? tolong saya.

l i n T e d d y said...

keluar gambar form ssm subscriber tu ke?pastu klik agree terma & syarat n klik button send..nanti dia akan ke page utk pembayaran..kena buat pembayaran secara online..

Greennnpanda Craft said...

thanks linTeddy..

tuto awk sgt m'bantu... ^_^

l i n T e d d y said...

my pleasure greennpanda craft..^^

Anonymous said...

borang tu tak dapat edit la..

Anonymous said...

Assalamualaikum. Say da buat mcm step atas tu. Utk dua2 browser firefox n chrome. Tp still tak boleh kli submit? Huhu. Da semgu cuba masih sama jgk.