Friday, 16 December 2011

3D character created by linTeddy

Salam...sajer wat entry ni untuk mintak pendapat korang yang singgah di blog lin x seberapa ni tentang 3D character yang lin created..saje lin x wat kaki n tangan dia..sebb bila di animate, dia just terbang,bukan jalan..any comment n suggestion...feel free to comment...V(^.^)V


nite sumer..

Tuesday, 13 December 2011

TENTANG TEDDY

salam semua...

entry ni khas untuk teddy bukan bermakna korang xleh baca langsung..maybe boleh dijadikan sebagai rujukan pada korang nanti..hehehe...
lin just nak ucapkan thanx a lot to teddy sebab being so nice to me.walaupun perangai lin ni memang susah nak dijangka, susah untuk dijaga...memang hanya lelaki yang hebat jer, mcm teddy, dapat bersabar ngan lin.teruk kan lin ni, da ada yang sanggup sygkan lin pon, still nak buat perangai lg..hm..tp nak buat macamana, lin memang macam..lin memang cepat touching, cepat majuk..ngan familiy lin pon lin mcam tu jugak tau..haaa...jgn xtau ek..

so, teddy ni mmg byk bersbar, walaupon kdg2 kesabarn dia hilang juga akhirnye...tp, untuk hidup berpasangan ni, memang sangat2 perlu ada tolak ansur..

contohnyer, memang time nak gi dating tu, selalunyer, ada jer yang kitorang nak berdebat, n akhirnya apa lg, lin pon mendiamkan diri, tnda protes pd dia..n time tu dia pon diam jugak, kalo dia marah la..kalo dia x mrh, dia akan pujuk lin..tp x semudah tu lin nak tergoda ngan pujukan dia..hahaha...ayat xleh blah...then, masa lin mendiamkan diri, mesti dia ttp radio..memg sunyila dlm kete tu..n time tu baru lin terfikir, kenapa mesti nak jd cmni...knp perlu bertengkar sedangkan bukan selalu kitorng dapat meluangkan msa bersama..so, last sekali, lin akan mulakan bercakap.buat2 macam xder bnda yg berlaku..x lama lepas tu, kitorang dah elok balik..jd, kesimpulannya, kalau dua2 berkeras, xkan ke mana hubungan tu..itupon kalo korang sygkan hubungan tu la..kalo da x sayang, xyahla ikot cara lin tu..

hmm..berkenaan ngan hubungan kitorang, lin wish yang kitorang cepat2 kawen.bukan gatal ek,tp mmg dah sampai seru..hehehe..xderla, lin cuma ingin menghalalkan hubungan kami, supaya kami lebih diredhai..tp family lin suruh keje dulu baru kawen..abah lin plak suruh jd ckgu, nak jd ckgu kena tmbah lg sthun..adoyai..lama lagi tu..lin bajet lin akan kawen akhir thun depan (21.11.12) atau awl tahun 2013 (31.1.13)..nak tarikh yang cntik jer kan...tp kalo ikotkan ayah teddy, nak suruh kitorang kawen bulan 6 thun depan jer, wat sekali ngan adik teddy..tp sah2 la abah lin x bg..hm..ntahla..lin pon xtau nak fikir cmner lg..hnya dpt berdoa supaya kami disatukan dengan cra yg elok dgn secpt mungkin..hehehe..tp lin selalu ajak teddy kawen cpt, nak tau dia ckp apa, tggu wet sejuta jatuh dr langit...memg x logik langsung la..huhu...tp korang doakan la sekali ek..mana tau termakbul..

eh, apa yang lin merepek ni..hm..ni la kalo tetiba idea nak meluahkan perasaan mencurah2..harap korang x geli la ngan apa yg lin dah tulis td ek..xkan lin nak padam balik apa yang lin tulis td..penat tau taip..hehehe...

lor, lin wat entry ni sbnrnyer nak upload pic hadiah yang teddy bg kat lin...ish3..lupa plak..thanx b for da present n thanx 4 everything..suke tgt3...
baru dpt sumer tu td..suke tgt3..

romantikkan

p/s: i love you just like the 1st day that im in love with you

Saturday, 10 December 2011

Penangan cerita korea

salam semua..kali ni lin nak citer pasal kesan citer korea pd diri lin...haaaa...jgn xtau ek lin pon layan citer korea..kalo setakat 20 episod tu, 1 hr setengah jer lin leh habiskan tau..ok,baru2 ni lin dah habiskan citer 49 days, ada 20 episod n lie to me ada 16 episod jer..citer 49 days tu citer dia agak sedih, tp best..sebab charater hero dia mcm macho jer..hehehe...pastu lie to me memg best giler, sebb citer tu smpai masuk dlm mimpi lin, n kompom2 la lin jd heroin dia..hahaha...smpaikan perasaan lin terbawa2 ngan citer..apala lin ni kan..terok sgt2..
49 days

kalau nak download citer ni, leh klik kat sini

lie to me

kalau nak download citer ni, leh klik kat sini 
smpai 1 tahap, lin cuba nak wat situasi ala2 korea pd teddy...cnthnyer, kalo dalam korea kan, hero dia mesti sanggup wat apa saja utk heroin dia kan, so lin pon mintak mcm2 kat teddy, n of course la x dpt feedback macam org korea sebb teddy org melayu...huhu..n akhirnyer, apa yg terjadi, lin pon majuk...lin rasa, macam lin ni teruk sgt kan, terlalu terpengaruh ngan citer..tp nasib bekla teddy tu jenis sabar jer ngan lin, walaupon dia kdg2 termrh kt lin, tp of course la last sekali dia mengalah...tp yang bestnyer td, ada la ckit2 ala2 korea..hehehe...k, ikuti perbualan telefon yg mcm korea ckit..hehehe...p/s:sebenrnyer lin ni bru pas majuk....

teddy kol,tp lin x angkt..memg feeling masa tu feeling citer korea..hahaa..n last sekali lin angkat...
teddy : hello...
lin : hello...
teddy : nape x angkat kol td?
lin : ntah
teddy : nape x reply msg td?
lin : nnti b sakit hati plak
teddy : mana ada sakit hati, sakit jiwa adala sebab 1 hari xtau apa yg cyg wat...(hehe..ala2 la tu kan)..

ok dah2...itu jer, yg len mana leh citer...sebab part tu jer yg mcm korea...hehe..memg cair la time tu..dah la time lin x reply msg2 dia, dia sent 1 pic yg cute giler..waaaaaa...comel sgt2..geram giler..hehehe...tp lin xleh la tnjuk pic tu..nnti korang pon cair gak..hehehe...

k, kesimpulannya,naper ek bila tengok citer melayu, lin x rasa feeling mcam lin tgk citer korea?pdhal, lin layan jer citer2 melayu..hm..tepuk dada, tanya la hati..apapon, setiap manusia tu ada keistimewaan masing2..jgnla samakn teman yg ada di depan mata dgn sesuatu yg mustahil atau pon samakan ngan owg len..bak kata pepatah, yang dikejar x dapt, yg dikendong keciciran...akhirnyer, terpksala gigit jari...

p/s:maafkan cyg b, terbongkarkan kisah kita ckit kt cni..hrp b x mrh...