Friday, 14 September 2012

LOVE by Nate King Cole


p/s: This song was specially dedicated to u my teddy...;)..sepattnya pompuanla yg nyanyikan, tp da lagu ni penyanyi dia laki, terpaksala wat cmni...ada mcm muka teddy x?hehehe

Monday, 10 September 2012

Don't you...



p/s: hidup orang tgh tanam anggur, memg cmni..mencari je keje utk dibuat..sesape yg nak buat poster, leh la contact lin...

Sunday, 9 September 2012

Pelbagai perkhidmatan disediakan


Salam semua...
Untuk mengisi masa lapang lin, lin dengan baik hati ingin menawarkan perkhidmatan ni. Untuk pengetahuan semua, lin ni ada ijazah dalam multimedia, dan kini, lin sedang menyambung pengajian di peringkat master kos sistem multimedia..so, dun wori, lin memg ada pengalaman buat semua ni...

Perkhidmatan menaip, membuat assignment, graphic editing, mini project(berkaitan dengan multimedia : flash,photoshop,illustrator,soundbooth,soundforge,adobe premier).

Cara-caranya:

  1. Emailkan soalan/bahan, apa yg anda mahukan, dateline/tarikh hasil kerja siap, requirement assignment cth: font type, font size, paragraph etc.  Email lin: nurazlinnorbahari@gmail.com
  2. Email comfirmation akan dihantar(sama ada lin akan terima/tak), jumlah bayaran dan no akaun akan diberitahu.
  3. Bank-in kan sekurang-kurangnya 50% daripada jumpah yang telah diberitahu, dan emailkan bukti pembayaran.(nak bayar penuh lg bgus ^^).
  4. Hasil kerja akan dihantar melalui email.
  5. Jika ada baki pembayaran yg belum dibuat, sila jelaskan.(Jujur tau)
Sila sertakan nama, no tel anda.

Bayaran:

  1. Microsoft Office : 1 page = RM3(Jika byk gambar, harga akan dikurangkan)
  2. Microsoft Power Point : 1 page = RM2(bergantung pada design)
  3. Mini project(animation 2D/3D, video, audio, graphic design, programming etc.):bergantung pada kesusahan project


p/s: jgn risau,hrga boleh dirunding..^^,

Friday, 7 September 2012

10 HADIAH UTAMA YANG SERING DILUPAI UNTUK ORANG TERSAYANG


Ini ialah senarai 10 hadiah yang paling senang dan sesuai diberikan kepada sesiapa sahaja yang kita kasihi seperti ibu, bapa, suami, isteri, saudara-mara, anak dan sebagainya. Contoh di bawah ini lebih menjurus kepada hubungan lelaki dan wanita, jadi sila sesuaikan jika ditujukan pada orang lain.

  1. Hadiah Mendengar: Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas.
  1. Hadiah Tanda Kasih: Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada di dalam diri kamu. (Tidak sesuai bagi yg belum berkahwin tau)
  1. Hadiah Sehelai Nota: Ia mungkin ringkas seperti "Sayang Awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah sajak. Letakkan nota-nota ini di tempat yang tidak disangka oleh si dia.Serius..lin pon cair kalo si dia wat cmni kat lin...hehehe
  1. Hadiah Ketawa: Berikan sesuatu yang lawak seperti gambar kartun atau artikel. Contohnya, "i sentiasa di sisi u dan u pon sentiasa di sisi i di keyboard computer".
  1. Hadiah Puji-Pujian: Sesuatu yang simple seperti "Warna biru memang ngam dengan awak" atau "Sedap masakan awak" mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia dihargai.
  1. Hadiah Bantuan: Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak, dll.

  1. Hadiah Bersendirian: Ada ketika kita hanya mahu bersendiri. Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri.
  1. Hadiah Keceriaan: Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.
  1. Hadiah Riadah: Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. Kalah pun tak apa, kamu masih menang(berjaya memenangi hati si dia).
  1. Hadiah Doa: Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka setiasa berada di dalam doa kita.
Selamat mencuba...^^

Saturday, 1 September 2012

simple animation for jerrypah-aizat


Bila lin dah xder keje nak buat, inilah jadinya. Buat simple animation jer, sebab bila dah separuh jalan, rasa macam malas plak...huhu...ok, kalau nak download lagu ni, klik sini.

Jerrypah - Aizat

Sayangku, aku pasti
Kau sebahagianku
Sayangku, aku yakin
Takdir kita bertemu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu
Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah

Biarkan semua berlalu
All i know i always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Selama-lamanya
Selamanya