Sunday, 29 December 2013

Testimoni Dnars ORI punya (updated 23 Disember 2014)

Salam, lama jugak lin tak update blog ni..So, hari ni, lin nak kongsi testimoni lin mengenai Dnars..Dulu lin teragak2 jugak nak guna, bukan apa, takut x sesuai ngan kulit muka..tapi oleh kerana muka dah semakin teruk dengan jerawat,parut jerawat n bintik hitam di muka, lin pun menguatkan diri untuk mencuba setelah melihat hasil yang menakjubkan dari member lin..

lin guna sabun beras Dnars untuk cuci muka: takda dalam pic
So setelah 2 bulan guna, alhamdulillah, nak kuar umah tanpa mekap pun xpe skang ni..takyah nak guna bedak sampai 1 inci..huhu..n baru ni, rumet lin ada tnya, lin pakai apa, muka nampak cerah je, lin pun jawab,"tu, Dnars", sambil tunjuk ke arah meja..hahaha..kulit lin jenis berminyak n cepat sangat nak nek jerawat..jadi produk Dnars ni lin pilih set yang utk kulit berminyak.berjerawat + toner treatment.
Sekarang ni, apa yang berbeza kulit lin sekarang dengan yang dulu, kulit sekarang lebih cerah,glowing and lembab(bukan berminyak tau).Kulit lin xde la flawless macam kulit org korea, tp lin dah sangat berpuas hati ngan produk ni n akan terus menggunakannya..^^

ni testimoni dari lin..lin ni pemalu, tu yang tutup mata tu..hehe
INFO:masa kedua2 pic ni di ambil,lin x pakai bedak/mekap
Kalau korang dpt tgk, muka sebelum tu, kusam jer, x bermaya, pastu byk parut jerawat kat dagu tu..Lepas ni lin akan update entry ni utk kita sama-sama lihat hasilnya..Nak tengok lebih banyak pic lin sebelum dan selepas?Klik sini

Lepas ni, lin dah tak rasa malu dah bila my teddy nak menatap muka lin lama-lama..hahaha..<3

Updated 22 Februari 2014(Setelah consume 2 kotak Dnars(4 bulan))


Ni time lin nak kuar dinner..x pakai krim papepun..just pakai bedak baby johnson & lipstik je..

Updated 16 Jun 2014(Setelah consume 3 kotak<<dah nak habis)

Sorry sangat2 sebab lama sangat x update..camera + laptop lin rosak..jadi dah xde la aktiviti syok sendiri ni lagi..hehe..ok ni pic lin yg terbaru..tp dalam sebulan ni, lin consume Perla Chocolate Milk utk membuang toksin dalam badan lin ni..huhu..

Dan yang terbaru, disebabkan tengok muka lin ada perubahan, nampak berseri, dah x kusam macam dulu, akak lin pun dah guna Dnars skrg ni..baru je seminggu dia guna..jelesla tu, lin dah berseri2 skrg ni..hehe



terpaksa guna camera hp je..
muka lin x flawless sgt sebab hormon selalu x menentu..huhu..stress baru 2 3 minit, jerawat terus muncul..geram je..
Updated 1 Ogos 2014
Salam Aidilfitri 2014 semua..ok, hari ni lin nak update gambar lin yg latest..utk info, lin dah guna dalam 10 bulan jugakla..Alhamdulillah..Dnars ni memg berkesan..love it..
masa ni Lin just pakai krim siang Dnars n pakai bedak debu baby johnson je..xyah nak tempek mekap tebal2 lagi..^^

Updated 23 Disember 2014
Ok, sekarang dah maintain je..cuma kadang2 ada jugak jerawat naik, tambah time stress, cepat je dia nak naik..itu adalah normal..ini bermakna produk ni takda bahan kimia yang berbahaya..
Abaikan yang kat belakang tu..hehe

P/s: bagi sesiapa yang nak tanya soklan mengenai Dnars, harap maaf, lin tak dapat nak tlg, sebab lin tak pakar sangat pasal kulit, dan lin x menjual produk ni..HARAP MAKLUM

P/s: lin cuma buat bisnes printing je..Kalau nak singgah boleh la ke FB: LINTEDDY DESIGN atau http://linswork.blogspot.com..

19 comments:

Nurfatin Liyana said...

berkesan produk ni dengan lin :)
nampak perubahan dari semasa ke semasa.. :)
Fatin skrg cuba produk Nour Ain, tak sampai sebulan lagi.. hehe.. mana tahu lepas2 ni boleh cuba dnars jgk ke... bagus lin, sebab pakai lama dnars ni, tetap setia.. kena contohi lin ni.. :D

Anonymous said...

Lin..
akk cuma nak tanya satu soalan je..
akk agak ragu2 nak mencuba Dnars ni bukan sbb tak percaya pd produk tp keliru dgn harga yg ditawarkan. ada yg boleh bagi sampai RM48 je. adakah yg itu produk tiruan?
Kalau tak menjadi keberatan, boleh akk tanya harga untuk Dnars yg Lin pakai

Anonymous said...

Hi..saya pon guna dnars jugak.baru je xsampai 2bln lagi. Sebelum tu saye banyak survey pasal harga, product n testimoni pengguna dnars. Pengikut pemahaman saye stokis or agent bokeh jual ikut harga diorg. Tak perlu ikot harga kotak.. tp kena waspada juga kalau yang terlalu murah.. mcm saya, saya beli dengan harga rm45 utk set normal/jeragat dkt booth di tesco. Alhamdulillahh..sejak pakai xde kesan2 product tu tiruan. Kulit muka pon makin cantik..

l i n T e d d y said...

maaf ya sis lambat reply..harga terpulang pada stokis or agent yg jual..dnars yg lin pakai, sekotak RM50, & toner treatment RM18..kadang2 bila beli online dpt murah dalam RM47 or RM48..kalau nak lebih yakin, like page dnars yg official, bila diorang upgrade packaging, diorang akan inform..

Alis Misnan said...

Salam sis..sis mmg pakai set jerawat ke tk tukar2?

l i n T e d d y said...

Wsalam sis Alis Misnan..

Aah, pakai set jerawat sampai sekarang..sebab muka lin ni sensitif & berminyak..kalau x jaga betul2, mesti naik jerawat..

Anonymous said...

salam sis..sis juz guna set sensitif and toner jep kew? krim kuning semua tuh xguna?

l i n T e d d y said...

Wasalam..aah dear..krim kuning semua sy x guna..

Anonymous said...

salam lin..cantik da kulit sis..sy baru pakai dua minggu..xsabar nak jd mcm kulit lin..blh x sy taw cara sis pakai dnars? macam krim siang tuh kan.. sis pkai skly jep sehari?then ble da lps slt zohor.. sis sapu semula x krim siang tuh? maaf laa byk tnye

Anonymous said...

Wah cantiknya kulit sis skarang...saya pkai dnars dlm sebulan complete set ngan toner dan krim kunyit. Mmg ada beza. Dulu nak kuar x pakai foundation mmg x confident. Skarang dah confident je pakai krim siang no bedak dah ready to go. Kalo nak nampak lebih cun saya tambah glowing foundation. Mmg terbaik la dnars.

l i n T e d d y said...

Wasalam..tq, nnti kulit awak pun akan cntik mcm tu jugak..yg krim siang tu, selagi ada matahari, selagi tu sy akan pakai..kalau mcm dah pukul 6 tu, kalau sy basuh muka, sy x apply da krim siang..xpe tanya byk2 pun..sy suka..gud luck eh..nnti bolehla share perubahan awak sebelum & selepas..^^

l i n T e d d y said...

Kan..sejak pakai dnars, rasa confident cun je kan walaupun x tempek bedak tebal2..Dnars mmg terbaik..

ameera syuhada said...

Cantik lh sis... mjadi ngan kulit sis.
Tahniah.

Anonymous said...

Salam sis lin..boleh tak saya tau cara penggunaan set berminyak and toner treatment mengikut cara yang sis amalkan setiap hari..sbb sy agak keliru sbb mcm ada mcm2 cara org suggestkan..takut trsalah cara..tolong ye sis..

l i n T e d d y said...

@ameera syuhada: tq..^_^

anonymous: wasalam..boleh..pagi sy cuci muka, pastu pakai toner treatment & day cream..malam nak tido, sy cuci muka, & selangseli toner treatment dgn moon cream..cthnya, kalau mlm ni sy pakai toner, malam esok sy pakai moon cream..xleh cmpur..

p/s: kalau waktu siang, kalau sy basuh muka, selagi ada matahari or sebelum pukul 6 ptg, sy akan pakai daycream..kalau x, sy pakai toner treatment, pastu pakai je bedak baby johnson..

Atin Khalilah said...

Assalam akak.. sy juga pengguna dnars.. tpi masih baru.. belom smpai sebulan.. mmg diawal penggunaa ade kesan pedih2 kat muka? then mengelupas ke?? sabun tu kalu pkai pedih sgt...

l i n T e d d y said...

@Atin Khalilah: Wasalam...aah, memg ada menggelupas ckit & pedih..tp ckit jela..xdela menggelupas teruk & pedih sgt..

Keo xi wen said...

assalam. sy pun pengguna dnars yg baru.. mslh sy jrwt byk plus jrwt mark n oily skin.asyik tukr2 produk smua x ngam. ngam kejap je then bila stop mslh timbul. so far dah pakai 3hari set jrwt. xda pengelupasan pun tp sabun pedih sikit jeee for 1st n 2nd days. 2nd day mlm bru sy pkai toner treatment. kecut jrwt yg brnanah xda nanah. sbb sy sapu kat tmpt brmasalah je. alhamdulillah mgkin dnars sesuai dgn kulit. dan sy rasa tmbhn supplement dlmn perlu untuk bantu spy dnars meresap dgn lebih berkesan. sy mkn supplement dlmn jg.hehe. fiber juga penting sbb bg org x jaga mknn tp nak kulit cntik amalkan fiber. hehen terima kasih kerana membaca skadar untuk berkongsi. ^-^

Keo xi wen said...

n i think also byk pengguna dnars mengalami masalah bila guna dnars mgkin sbb terbeli yg tiruan. because what i search got dnars tiruan set normal/jeragat. but i think pihak dnars dah ambik tindakan merampas smua yg fake. so beware beli packaging baru dan ori. thanks for read