Tuesday, 31 December 2013

Malam terakhir di 2013

Salam semua..
2013 bakal meninggalkan kita dalam beberapa jam sahaja lagi, bermakna, umur kita pun semakin bertambah..Tapi apa yang paling lin bimbangkan sekarang ni adalah rancangan untuk pihak yang tidak bertanggungjawab ingin menggulingkan kerajaan..Nauzubillah..mintak2 la di jauhkan dari mala petaka yang tidak diingini tu..Meniti malam terakhir ni, sangat mendebarkan..Semoga kita semua dapat menempuh malam ini tanpa berlakunya perkara yang tidak sepatutnya..Amin

P/s: Jika terjadi sesuatu pada lin, lin nak mama dan abah tau, lin sayang sangat mama dan abah lebih daripada dulu...Eh, lin bukannya nak gi join diorang berdemo, tp lin nak kuar gi makan malam jap lagi, takut terjadi pape di tgh jalan, tanpa mengucapkan selamat tinggal..hehe..

Apapun, Selamat Menyambut Tahun Baru, semoga tahun 2014 lebih baik dari 2013..Amin..

Sunday, 29 December 2013

Testimoni Dnars ORI punya (updated 23 Disember 2014)

Salam, lama jugak lin tak update blog ni..So, hari ni, lin nak kongsi testimoni lin mengenai Dnars..Dulu lin teragak2 jugak nak guna, bukan apa, takut x sesuai ngan kulit muka..tapi oleh kerana muka dah semakin teruk dengan jerawat,parut jerawat n bintik hitam di muka, lin pun menguatkan diri untuk mencuba setelah melihat hasil yang menakjubkan dari member lin..

lin guna sabun beras Dnars untuk cuci muka: takda dalam pic
So setelah 2 bulan guna, alhamdulillah, nak kuar umah tanpa mekap pun xpe skang ni..takyah nak guna bedak sampai 1 inci..huhu..n baru ni, rumet lin ada tnya, lin pakai apa, muka nampak cerah je, lin pun jawab,"tu, Dnars", sambil tunjuk ke arah meja..hahaha..kulit lin jenis berminyak n cepat sangat nak nek jerawat..jadi produk Dnars ni lin pilih set yang utk kulit berminyak.berjerawat + toner treatment.
Sekarang ni, apa yang berbeza kulit lin sekarang dengan yang dulu, kulit sekarang lebih cerah,glowing and lembab(bukan berminyak tau).Kulit lin xde la flawless macam kulit org korea, tp lin dah sangat berpuas hati ngan produk ni n akan terus menggunakannya..^^

ni testimoni dari lin..lin ni pemalu, tu yang tutup mata tu..hehe
INFO:masa kedua2 pic ni di ambil,lin x pakai bedak/mekap
Kalau korang dpt tgk, muka sebelum tu, kusam jer, x bermaya, pastu byk parut jerawat kat dagu tu..Lepas ni lin akan update entry ni utk kita sama-sama lihat hasilnya..Nak tengok lebih banyak pic lin sebelum dan selepas?Klik sini

Lepas ni, lin dah tak rasa malu dah bila my teddy nak menatap muka lin lama-lama..hahaha..<3

Updated 22 Februari 2014(Setelah consume 2 kotak Dnars(4 bulan))


Ni time lin nak kuar dinner..x pakai krim papepun..just pakai bedak baby johnson & lipstik je..

Updated 16 Jun 2014(Setelah consume 3 kotak<<dah nak habis)

Sorry sangat2 sebab lama sangat x update..camera + laptop lin rosak..jadi dah xde la aktiviti syok sendiri ni lagi..hehe..ok ni pic lin yg terbaru..tp dalam sebulan ni, lin consume Perla Chocolate Milk utk membuang toksin dalam badan lin ni..huhu..

Dan yang terbaru, disebabkan tengok muka lin ada perubahan, nampak berseri, dah x kusam macam dulu, akak lin pun dah guna Dnars skrg ni..baru je seminggu dia guna..jelesla tu, lin dah berseri2 skrg ni..hehe



terpaksa guna camera hp je..
muka lin x flawless sgt sebab hormon selalu x menentu..huhu..stress baru 2 3 minit, jerawat terus muncul..geram je..
Updated 1 Ogos 2014
Salam Aidilfitri 2014 semua..ok, hari ni lin nak update gambar lin yg latest..utk info, lin dah guna dalam 10 bulan jugakla..Alhamdulillah..Dnars ni memg berkesan..love it..
masa ni Lin just pakai krim siang Dnars n pakai bedak debu baby johnson je..xyah nak tempek mekap tebal2 lagi..^^

Updated 23 Disember 2014
Ok, sekarang dah maintain je..cuma kadang2 ada jugak jerawat naik, tambah time stress, cepat je dia nak naik..itu adalah normal..ini bermakna produk ni takda bahan kimia yang berbahaya..
Abaikan yang kat belakang tu..hehe

P/s: bagi sesiapa yang nak tanya soklan mengenai Dnars, harap maaf, lin tak dapat nak tlg, sebab lin tak pakar sangat pasal kulit, dan lin x menjual produk ni..HARAP MAKLUM

P/s: lin cuma buat bisnes printing je..Kalau nak singgah boleh la ke FB: LINTEDDY DESIGN atau http://linswork.blogspot.com..

Saturday, 30 November 2013

What I need to do NOW..

Its truly difficult, when a relationship involve both of family..u cant do whatever you want..
there's only one thing you can do
"JUST MOVE ON EVEN IN PAIN"

Bare in mind, at the end of the road, there will be rainbow waiting for you..
At that time enjoy the moment of happiness
"EVEN THOUGH THE RAINBOW APPEAR FOR A MOMENT"


Sunday, 28 July 2013

Gembira dalam Terluka...

Alhamdulillah, lin dapat sambung master di UKM..tapi ada yang tak berpuas hati kerana lin memlilih untuk sambung belajar, dan bukannya terus bekerja kumpul duit untuk kahwin..tak tau mcmana nak explain, tp kata2nya sangat menyakitkan hati lin..lin x mintak pun pihak lelaki tanggung segala2nya sebab keluarga lin bukannya hidup susah merempat sampaikan pihak lelaki terpaksa tanggung segala kos..lin tau hidup ni memerlukan duit, tapi kena ingat, x semestinya duit itu akan dapat mengotakan segala impian kita, kerana perancangan Allah Maha Berkuasa dari duit..hingga hari ini,lin masih tak faham n hati lin masih terluka..


Jangan ditanya mengapa pilihan ini yang kupilih, kerana Allah yang menggerakkan hatiku..
Jangan ditanya mengapa jalan ini yang kupilih, kerana Allah yang menetapkan ini adalah jalanku..
Jangan ditanya mengapa aku redha begini, kerana aku tahu, Allah mempunyai perancangan yang lebih hebat dari perancanganku..Amin..

Sekian..


Friday, 5 July 2013

Kenapa saya memilih untuk menganggur

Malam tadi, lin dapat mesej tentang kehilangan ibu member kolej..Innalillahiwainnahirajiun…Terkedu seketika..terbayang macamana kalau lin yang berada di tempat dia..masa tu,perkataan sabar dr kawan2 dah tak berguna lagi..macamana nak sabar, kehilangan ibu di saat-saat yang penting..Ramadhan, Hari Raya dan tak lama lagi nak konvo..Ya Allah, berat sungguh ujianmu terhadap dirinya..Namum, aku tau, dia kuat utk menghadapi semua ni, kerana Allah pasti akan memberi ujian yang hambaNya mampu tanggung..Tahun lepas pun member kolej lin kehilangan ibu di saat ramadhan ingin menjengah..

Oleh sebab itulah, lin memilih untuk berada di rumah, menganggur..Lin duduk di Kelantan, jadi agak susah nak cari kerja yg berkaitan ngan bidang lin.Kalau ada pun, jauh ckit, nak suruh abah hantarkan kesian abah penat pulak..nak pergi sendiri naik motor, trauma sebab pernah accident dulu..nak bawa kereta, abah pulak tak percayakan lin..jadi kesimpulannya duk umah jela..Ramai orang kampung dan sedara tanya, tak keje lagi ke?dengan muka yang tebal aku jawab, “TAK”.Biarlah orang nak cakap apa, walaupun dlm hati ni sakit sangat dengan pertanyaan mereka..Mereka tak faham apa yang aku rasa…Walaupun lin tak konvo lagi, tapi lin dapat banyak tawaran interview dan kerja..semua lin tolak, kenapa?Sebab semuanya di KL dan Selangor..Jauh dari mama dan abah..kalau lin pergi, mereka akan tinggal berdua di rumah..takda sapa yang nak tengokkan mereka..pernah sekali lin cuba utk berhijrah ke KL, nak cuba cekalkan dan keraskan hati utk berjauhan dengan diorang, tapi tak sampai sebulan, lin lari balik kampung..jiwa tak tenang, tambahan pulak kadang-kadang mama n abah travel jauh-jauh, gi perak la, gi johor la, rumah akak dan abang..kalau pergi dengan bas takpe la, tapi drive kreta..umur abah lin tahun ni nak masuk 70 tahun..mama pulak 62 tahun..sudah berusia..jadi,biarlah lin memilih utk mengganggur di rumah, dapatlah lin melihat mereka puas2, dapat makan bersama mereka, dapat tidur bersama mama..^^..dapat create moment bersama mereka supaya nanti, apabila mereka tiada, atau lin yang tiada, sekurang2nya kenangan itu dapat mengubati hati..walaupun kadang2 lin bukan berkepit ngan diorang pun, al maklumla, manusia, alpa dengan urusan sendiri sampai terabaikan mereka..tapi sekurang2nya masih ada peluang utk tersedar..Bila mama dan abah tidur, lin selalu tengok perut diorang, gerak ke tak..teruk kan lin ni..tapi itulah hakikatnya..

Kenapa lin jd teruk mcm ni?sebabnya dulu sejak dr drjah 5, lin jarang bersama dengan mereka..masa sekolah menengah, duduk asrama..memang sangat tak rapat, terutamanya dengan abah..kalau abah tanya elok2, lin mesti jawab dengan kasar..xtau kenapa, masa tu rasa x suka sgt2 ngan abah..pastu pergi matrix, uitm, berhenti uitm sebab ntahla..mcm xleh nak masuk je pelajaran time tu..then, lin amek degree balik kat KUIS..Alhamdulillah..Allah masih sayangkan lin, mendekatkan diri dengan perkara yang baik2, memberi kawan yg baik2 pd lin.. then baru perasaan x suka pd abah hilang..rasa sayang sangat2 pada abah dan mama..jadi lin ambil peluang ni, utk tebus segala kesilapan lin dulu..lin harap sangat mama dan abah dapat lihat dan merasa kejayaan lin..
love you mommy daddy
Eh lin tak goyang kaki je duk umah pun..lin bukan jenis yang leh makan tido makan tido tgk tv..dengan menggunakan kemudahan yang ada, lin buat bisnes online..modal, lin guna duit BR1M..Alhamdulillah, terima kasih rezeki yang bergolek tu..dan Alhamdulillah juga, lin dah daftar bisnes lin, dan lin beroperasi secara ‘halal’ sekarang ni..lin buat bisnes design dan printing..rezeki lin bergantung pada Allah 100%..Kalau Allah x gerakkan hati customer2 lin utk order ngan lin, kalau Allah x kurniakan idea utk lin design order customer lin, lin xkan dpt beroperasi..oleh itu terima kasih Ya Allah..

Ni bukan nak promote, tapi nak bgtau..ni la bisnes lin..^^


Service yang lin sediakan:
Design logo/FB cover/edit picture
Printing(xder cas utk design):
Business card
Sampul Duit Raya
Flyers/Brochure
Pre-inked stamp/refill ink
Label Tag/Thank you tag(non sticker)
Booklet
Tent card
Envelope
Paper bag
Note pad
Kotak cenderahati
Kad kahwin/Kad raya/Kad apa2pun

Kalau berminat bolehla ke:
FB: Linteddy Design
Email:nurazlinnorbahari@gmail.com


Wednesday, 3 July 2013

Menghadapi masalah bila nak Daftar Syarikat Online

Salam semua..hari ni lin dapat 1 ilmu yang baru yang telah menyelesaikan masalah lin, dan mungkin akan menyelesaikan masalah korang jugak..HOPEFULLY...
Bagi yang taktau macamana nak daftar bisnes korang secara online, bolehlah ke tutorial di BLOG ASMA-FELT-BOX 

Sekarang ni lin nak bg tutorial bg yang x boleh nak daftar sebagai ssm user. Bila klik dekat open form, keluar error(bg yang menggunakan browser IE). Error tu keluar disebabkan oleh "(system) is developed with IE Architecture", itu yang diberitahu pada lin la..so, kita jangan guna IE, kita guna chrome ataupun firefox modzilla..

Bagi yang guna CHROME

Bagi yang guna FIREFOX

Klik open with different viewer


Tick open with adobe reader, then click OK

Then akan keluar form jd macam ni..

Ok, bila dah settled bab ni, klik agree ngan terma syarat tu, baru button hantar/send berfungsi..Lepas klik button tu, bru proceed ke page utk buat pembayaran..

Harap ini dapat membantu.Credit to customer service SSM..^^


Tuesday, 2 July 2013

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | Mahadi Mohamed Arifin | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Wednesday, 29 May 2013

Syukur Alhamdulillah

Alhamdulillah..linTeddy design dah nak masuk 2 bulan beroperasi dengan seriusnya..walaupun x brapa nak fames n laku sgt, tp Alhamdulillah sekali lagi kerana masih ada rezeki yang sudi hadir walaupun sedikit..dan memberi banyak pengajaran kepada lin tentang ragam manusia..bagi yang xtau servis apa yang ditawarkan oleh linTeddy Design, jom singgah ke:

atau ke 
FB page: LINTEDDY
atau email lin di
nurazlinnorbahari@gmail.com

P/s: Doakan lin berjaya mengharungi pelbagai dugaan yang mendatang dan dimurahkan rezeki tau..bagi readers blog ni yang nak gunakan khidmat lin, mention "SECUBIT CINTA", lin akan bagi diskaun pd anda..^^

Tuesday, 2 April 2013

Putus Asa

Ya Allah..diri ini terlalu hampir dengan putus asa..putus asa terhadap segalanya...kumohon padaMu, jauhkanlah aku daripada putus asa, walaupun selangkah...Amin..

Saturday, 16 March 2013

Typo design for Wed Card

Typo Design special, just for you...^^
K+S
H+N
A+H
N+D

H+I
Z+E



Thursday, 14 March 2013

Label/Tag

Want to order but need to change color and text?Of course you can..pm me now..^^









p/s:my email nurazlinnorbahari@gmail.com

Wednesday, 30 January 2013

Online Shopping yang best

Hari tu lin ada shopping shawl kat 1 website ni..lepas dapat bungkusan dari abang posmen, lin dengan rakusnya, terus buka bungkusan tu, n WOW!!! dapat angpau la..boleh shopping lagi pasni..kawan2, jom la shopping kat cni, leh dapat voucher macam lin ni..


Memang terbaik..fashionvalet ni memang lain dari yang lain...bila kita sign up jer, dah dapat free rm10..masa lin sign up hari tu, lin dapat voucher code 25%, then plus rm10, memang banyak sangat jimatnya..penghantaran dia gunakan pos laju n xder cas delivery pun, and easy returns..so, tunggu apa lagi, jom la kita shopping beramai-ramai..jom shopping di fashionvalet <<klik sini


Tengokla designer dia, lain daripada Zalora..so apa tunggu lagi, jom shopping...



Enjoy kawan-kawan...^^

Tuesday, 29 January 2013

Wedding Card Spesel Punyer...

Salam semua..kali ni lin nak bercerita pasal wedding card..tadi lin baru create 1 wedding card, n lin rasa sgt2 suka hati n rasa nak berkongsi ngan semua orang..tp kalau lin post dekat facebook, nnti org ingat lin ni dah nak kawen, pdhal ntah bila..m(ToT)m...

nak tgk?xleh tgk full, nnti ada owg tiru, sebab ni memang hasil lin sendiri...



Kebanyakan kad kawen kartun kan semuanya same jer, bosan, n tak spesel la kan, sebab same dengan org lain..jd nak yang lain dr yang lain, n kartun tu pulak ada character mcm diri kita n pasangan kita(contohnya mata besar,mulut kecik, mata sepet, muka bulat, rambut pacak,pakai spec, or pape je yg rasional), leh la request kt lin..apa jer requirement korang, lin sedia memenuhinya..bayaran tu, nnti boleh bincang...

Tau x emel lin?apa, xtau?ish3...ok ni dia...nurazlinnorbahari@gmail.com

Updated post
Ok..yang ni plak, lin x design doodle, tp wat typo design, guna nama sendiri..ok x?




p/s: nnti kalau ada design lagi, lin akan upload lg ek..Have a nice day...^^