Tuesday, 20 September 2011

Hikayat Pokok

ni assignment lin yang sem lepas..tp baru ada masa nak upload..meh tgk n komen ek..for ur information, suara bukan task lin..task kwn lin..so yg len2 tu, leh la kritik ek..selamat menonton..(^3^)V




p/s:harap kita mendapat iktibar dr citer nih..bersatu kita teguh..bercerai kita roboh...

Wednesday, 14 September 2011

Risau...Bimbang...Tak tenang bergabung menjadi satu...

Buat pertama kalinya semenjak 1 tahun 8 bulan 3 minggu 1 hari, lin menitiskan air mata untknya..bukan sebab dia sakitkan hati lin, tapi sebab lin terlampau risau fikirkannya..korang cuba bayangkan, dia hantr barang kt lin td, dalam pukul 10.30 malam..pastu dia balik singgah hantar apa ntah kat org..masa tu lin msg2 ngan dia..lin lupa plak yg mybe dia tgh drive lg, lom smpai umah lg..pastu lama dia x reply msg lin, sedar2 tgk kt handset ada miss called dr dia..pastu lin call balik, connection error plak..smpai skang..lin call no celcom, x dpt jugak...ya Allah..lin nak study pon jadi x tenang ni..cepat la siang, moga lin leh tau nape lin x dpt contact dia..moga apa lin fikir, x benar2 berlaku pdnya..

updated:
Alhamdulillah...rupenyer line maxis ni x betol..lega sgt2 ht lin..dpt study sambil tersenyum..

p/s:love u soo much b musyuk..(*3*)V

Friday, 9 September 2011

jom partial make over

tadi lin baru share ads tentang loreal..then, nampak macam menarik, so lin tryla..urm..not bad la..jom try lipstik yang terbaru kat loreal tanpa perlu menconteng bibir anda banyak kali...hasil yang lin dah wat tadi..lin cuma pilih wrna yg cntik jer utk upload kat cni..tp kat dalam tu ada byk choice..dalam 16 kaler..sgt2 menarik..leh la try dulu sebelom korang beli lipstik yg real..jom try!!!Selamat mencuba...(^3^)V...Klik Sini

sebelum

selepas(Color Riche 752 Classic Wine)


sebelum

selepas(Color Riche 580 Peony Pink)

Wednesday, 7 September 2011

Alasan!!!

Salam semua..fuh..dah 2 bulan lin x update blog ni...bukan apa..busy sangat2..berpandukan tajuk entry, mesti korang yang pandai lagi bijaksana, dapat teka apa yang lin akan tulis jap lagi...agak2 korang, apa ek....

yup!!!tepat sekali pada yang teka dengan betul...bg yang x betul tu, cuba lagi lain kali ek..hehehe...Alasan yang lin akan bagi ni, bukannya sebab lin malas..tapi lin betul2 xder masa..ok, meh kita bongkar, apa aktiviti lin yang lin buat sampai xder masa lin nak update blog ni..
disebabkan sem ni lin amek 22 jam kredit, dan course multimedia plak tu, korang mesti tau kan, betapa byknya project yg lin kena selesaikan utk mendapat carry mark yang tinggi...antaranya adalah:-
    • kena siapkan video blog...tajuk video lin ni, hakikat sebenar...p/s:video ni byk kekurangan dia, so, korang jgnla kutuk ek..tapi kalo nak bg kritikan yang membina,silakan..al-maklumla, lin just guna cam digital and x pandai sangat nak edit vdeo, dalam proses blaja lg.. 
    thanx to my teddy sebab sudi jd cameraman and sentiasa memberi semangat pd lin...<3 u..
    • Game Jawi...game ni, kena ikot silibus JQaf...so, lin dapat part 'jim' n 'cha' je..tapi kena cover utk bahagian ayat...lin xleh nak bg korang maen game tu, sebab x link betol2, so, lin tnjuk sikit interface game tu je ek...(^3^)V




      • pastu, subjek advertising, lin kena wat print advertising, web advertising, ngan commercial advertising. product yg lin pilih adalah burger king..
      print advertising
        web advertising

        web advertising
        lepas iklan dimasukkan dalam web

        lepas iklan dimasukkan dalam web

        commercial ads(storyboard)
          • patu lin ada final year project 1 sem ni..tp just wat proposal je la..so dalam stage ni, lin just wat interface jer dulu, lom final product lg..jd, adala yg lin kena komen and tukar..


          • and yg lain2 tu, assignment simple2 jer, macam setup web server guna apache untuk os linux, pastu, wat book review utk fiqh muamalah, and presentation utk communication skill...
          time balik kampung plak, memang xder masa langsung nak buka laptop..asal buka laptop jer, mesti ada yang nyibuk nak tgk2...mulala idea pon hilang...huhu..saper yang nyibuk tu, hmm..mestila anak2 buah lin..diorang tu memang pantang ngan laptop..asyik nak men game and fb jer..ish2...memang diorang x buta IT macam lin dulu2..so, meh kita tgk aktiviti bila dah balik kampung ni, and gambar2 raya...x banyak pon, sebab kamera lin tertinggal bawah seat kereta teddy..tu la..kononnyer, xnak bg kena curi, last2 sekali, tertinggal...huhu..
          banyak betol karenahnye...

          bersama anak2 buah

          lagi2..diorang..

          merdeka raya 2011
          hmmm

            ngan kakak yang sulong

            buah rambutan tinggi sangat

            nyum!! nyum!!

            hmm...manis!!!



            macam2 la diorang nih..

            Walaupon kesibukkan melanda diri lin, lin x kisah, sebab bila kita bersusah2 dahulu, and bila dah dapat hasilnya, lin dapat satu kelegaan yang sangat lega la..hehehe..apa punya ayat la kan..apapon, lin hepi dengan kehidupan lin walaupon lin selalu tensen ngan orang sekeliling lin masa kat kolej..

            mungkin lin akan menyepi 2 minggu, sebab nak final exam dah..lepas tu lin cuti sebulan, leh la selalu update blog ni..horrey!!!

            apapon, doakan lin dapat menjawab peksa ngan jayanya ek..
            peringatan utk lin dan kawan2 sumer...
            LUCK HAPPEN WHEN PREPARATION MEET OPPORTUNITY!!!