Friday, 29 April 2011

orang kelantan dilarang guna bahasa KL?

citer ni dah lama sebenrnyer...pd 22 hb hari tu..tp ni baru lin rajin nak taip..hehehe..

cmni citer dia..berlaku bila lin nak balik kg..sebelom tu, lin nak citer ttg lin dulu..lin ni lahir kt perak, n dibesarkan kt perak smpai umur 11 thun..pastu pindah kelantan...pastu umur 18 thun, blaja kt perak..dah memang jarang balik kelantan..n pastu sambung study kat selangor sampai sekarang..abah lin plak memang org perak..masa mama n abah kawen pon, diorang duk kt luar dari kelantan...so diorang memang dah lama duk luar, cakap pon macam org luarla..guna bahasa KL..apatah lagi adik beradik lin yang laen, memang jarang2 balik kelantan...jadi, lin memang jarang menggunakan bahasa kelantan yang memerlukan lidah yang lembut utk menyebut perkataan diorang tu..

ok sambung balik citer utama ek..td tu just citer sampingan jer..hehehe...ok..hari tu lin balik kg nek tren..pastu terserempak la kwn kolej yg x baper nak rapat kt dalam tren..pastu dia tu owg kelantan..

Budak A : laa..duk kelate ko?(duk kt kelantan ker?)
Lin : aah..dr KL sentral ker?naper x nek kt Kajang jer?
Budak A : bakpo kecek luar x kecek kelate?(naper ckp luar x ckp kelantan?)
Lin : kampung kt kelantan

macam ntah pape kan..owang tnya laen dia jwab len...tp sebenrnyer lin malu la dia ckp cmtu..segan kat owg sekeliling yg xtau hal sebenr ttg diri lin..dia pon x kenal lin betol2 nak ckp cmtu..serius..terasa hati giler time tu..kenapa mesti nak jatuhkan air muka org ngan tnya cmtu...lin memang keras ckit nak ckp kelantan ni..so, bg xnak malukan diri..bek xyah ckp..tp inila yang  selalu lin alami..kalo duk kelantan jer..mesti cakap kelantan..kalo x..diorang mesti kata botol budu pecoh(botol budu pecah)...

inilah pemikiran manusia yang x terbuka..lin buka nak ngata..tp ini hakikat..kebanyakan yang lin jumpa kat kolej..diorang ni hidup berpuak2..kalo kelantan..ngan kelantan jer..semangat Assabiyah tu terlalu kuat..ingt yer salah satu sebab sesebuah tamdun jatuh adalah kerana sifat perkauman yang terlalu kuat..kt sini sifat kenegerian yer..

pastu kalo orang kelantan ni cakp luar..gi tnya plak nape x cakap kelantan?huh!!!bukanke sumer ttp bahasa melayu..itu belom lg kalo lin speaking london..kalo x, memang kena kutuk cow2..huhu...

kesimpulannyer kt cni..ingt yer..nanti interview, dia xkan tnya dalam bahasa kelantan or dialek negeri kita sendri...nak present depan client, depan bos, kena guna bahasa yang standard, kalo guna b.i pon, jgnla ada bunyi2 dialek tu....so, praktisla drpd skang..melaenkan kalo nak keje yang.....korang paham2la sendri...hehee..lagi satu, kalo tiba2 tercmpak kt tempt yg memg xder org negeri anda, nnti nak berkomunikasi pon susah...sebb kebanyakan org luar x baper nak phm bahasa kite tu...

tlgla luaskan pemikiran anda..lgpon anda kan dah berhijrah dari negeri anda, jd gunakanla peluang yang ada itu supaya minda anda x sempit...

p / s : maaf kalo ada yang terasa..ini hanya la pemerhatian lin di kolej2 yang lin penah blaja n kwn2 lin jer..so pd yang x kenal lin, lin x ngata kat korang..

Tuesday, 26 April 2011

korang hebat bg idea x?

nak tau lin nak idea apa?cmni citernyer....
sebenrnyer sejak lin balik kg ni dalam 2 3 hari ni..lin asyik kena memasak jer..
sebab nak ringankan beban mama..
pdhal sebelom2 ni..hampehla lin nak pegang bnda tu sumer kalo balik kg..
jd nak dpendekkan citer..lin skang mcm dah ketagih nak memasak plak..huhu..tmbh bila lin upload pic masakan kt fb, akak lin komen kata mcm mama lin jer yg masak..n diowang x caye yg lin ni pndai memasak....lgla bertambah2 kembang lin dgr..huhu..hakikatnyer..xtau rasa sedap or x..mama n abah makan jer..habis plak tu..huhu...
so..lin nak la idea dr korang..lin nak masak apa lg nih..kalo boleh bg la sekali ngan resepi dia sekali k..yg pastinyer sok lin nak masak paprik ayam ala thai..lin da pon survey resepi tu..jd tggu n lihat je la sok..menjadi ke x..huhu..
apa?korang nak tgk gambar masakan yg lin masak tu..ala..bese2 jer..huhu..jgn kutuk tau..hehehe


sup ayam

ayam goreng tepung

kentang+ikan bilis goreng

kobis masak lemak

ayam masak kicap

ikan leher panjang goreng :p

Monday, 18 April 2011

KHAS UNTUK FOLLOWER KE 100

Seperti yang lin janjikan hari tu..lin kata nak editkan gambor follower lin yang ke 100 kan..
Ok..hari ni, lin nak tunaikan janji lin...
tp maafla yer kalo gambar lin edit ni membuatkan tuan gambar tu x suka ke..
maaf sangat2 kalo x cantek..
sebab lin pon dalam proses pembelajaran lg..
Ok..follower lin yang ke 100 ni namanyer anis..berumur 17 tahun..
so..gud luck tau utk SPM thun ni..
jgn maen2 k...(^3^)v
sebelom lin tunjuk gambar org yg bertuah tu...klik sini utk ke blog kiut dia..
siap ada lagu enjit2 semut lagi yg akan menyambut korang..
hehehe

TYPE A

TYPE B

TYPE C

TYPE D

TYPE E


hope anis suke ek...kalo x suke bgtau ek..

p/s : utk yg selaen drpd anis tu..korang rasa ok x gambar yg lin edit tu...style mana yg korang suka?

Saturday, 16 April 2011

siapakah dia..?

skang ni follower lin dah 99..thanx siapa yg sudi memollow lin tu...


skang ni lin tgh fikir...kalo lin tawarkan nak edit pic utk org yg ke-100 tu agk2 dia nak x ek..ye la..lin edit bukan lawa pon..kpd follower yg ke-100..sila beritahu kesudian anda untuk sy mengedit pic anda...(^3^)v

lagi dan lagi...

takder pape pon sebenarnyer..
just nak tnjuk pic yg lin bru belajar nk edit...
urm..
nmpak selebet ckit..
tp xper..
len kali lin wat leklok ckit..
hehehe...
any komen?

k la..nite kwn2..sweet dreams...(^3^)v

updated 



Friday, 15 April 2011

rasa sonok bila...(^3^)v

baru jer lepas siapkan header n sidebar utk esemen website kwn lin..nak tgk x?tp bese2 jer...





x rasa terbeban pon, malah rasa sonok sgt sebab lin ni memang suka bab2 design ni..sebab tu lin amek kos multimedia kat kolej ni..walaupon penuh ngan pressure, tp menyeronokkan tau..

tambahan plak, kwn lin ni byk jugakla membantu lin bila lin kat sini mahu pon dia sedar atau x..urm..lin rasa, antara ramai2 kwn lin yang kat sini, ada 2 org jer yg leh wat kan lin lupakan masalah lin dan kesedihan or kemarahan lin..mereka adalah qasehNasiha dan gadiSSour..sowi la lin xleh nk tnjuk pic dorang melaenkan diorg bg green light nnti ek...hehehe...eh..kalo korang klik kat gadiSSour tu, memang dia x wat pos paper lg..sebab baru jer nak mula berjinak2 ngan blog..mcm lin dan qasehNasiha...

thanx kwn2ku..walaupon korang anggap lin macam bese,tp lin anggap korang macam sahabat yang membuatkan lin tabah utk berada di sini..mekaceh..gelak ketawa korang memang best...hehehe..

ok nite!!!

p/s : siha..sowi lupa nak bgtau kita upload ni..kalo marah kita upload banner ni bgtau ek..nnti kita buang..hehehe

Thursday, 14 April 2011

CONTEST SEHATI CWL & FARA


nampak banner kt atas tu..?
hehe..ni dah contest yang ke3 lin masuk..lin skang pantang tgk contest yang menarik ht lin, trus jer nak join tnpa berfikir pnjang..huhu...
dalam contest ni, lin mempertaruhkan gambar di bawah..

comel ker?xderla comel pon..perasan sowang-sowang jer..
tp bg lin, lin suka sgt tgk pic nih...hitam but manis..n sweet..hehehe
xtau naper..muka x bersalah jer..yg pasti dlm pic tu lin bukan senyum kt korang ek..lin senyum kt teddy yg tgh amek pic tu..hehehe..xderla..guwau jer..

best gak contest cmni sbb time tu kita leh rambangkan mata kita utk cari pic mana yang paling comel..mcmla byk sgt kan pic yg comel nak dipilih..kamu tu x secomel orang yang anjurkan contest ni tau..jd jgn nak perasan yer lin..hehehe..

lin nak tag pada:-

sebelom tu..lin wat checklist dulu sebelom ada yg tertinggal...jd sesaper yg nak join pon bolehla checklist bersama2 ngan lin k...

checklist:-
  • kena follow blog CWL dan cik Fara : done
  • letak banner kt dalam entry n side bar : done
  • nama entry : CONTEST SEHATI CWL & FARA : done
  • tag pd 4 org...: done
  • letak link kat comment : done
p/s : jom join beramai2 supaya kita dapat memening juri2 utk pilih yg terbaek...hehehe..jht kan lin nih..

Wednesday, 13 April 2011

penyakit paling bahaya dalam dunia

Sejak dua menjak ni, lin ni macam dah dijangkiti dengan satu penyakit yang tak baper nak elok la...
Risau gak lin bila dah dapat penyakit camni..risau sangat-sangat..risau takot boleh menyebabkan lin mengabaikan pelajaran dan owang yang tersayang jer..yela, kalo dah asyik tumpu pada penyakit ni jer..waaaaaaaa...mata lin dah jd simbol ($.$)..korang mesti faham kan...hehehe



bosan rasanya..korang pon penah hadapi penyakit ni dan mungkin ada yang sedang menghadapi macam lin nih kan..bila makin banyak explore, makan byk plak yg lin terjumpa..tp ada satu ni..lin terjumpa dia macam ala-ala facebook..bestla jugak..sebab facebook tu pon lin macam dah busan..bila ada website baru dijumpai, best la nak explore..sebab lin memang suka explore benda yang baru..tp lin xtau la korang dah penah tau website ni..nama website ni PeopleString.Website ni ada function upload pic, mesej, blog, video,shopping,game and sebagainyer..try la explore dia..lin cuma nak kongsi benda yang baru lin jumpa..klik sini

PayPerPost plak,kita tlg reviewkan product company yang pilih kita, pastu kita dapat bayaran...Lin baru jer cuba benda2 ni,jadi lin takleh nak janjikan or jaminkan pape..klik sini

SweetPTR ni plak, kita just click pd link yg dia bg..or just bace jer email yg dia bg, dia bg la wet..kalo rajin click, bykla korang dpt wet..so..selamat mencuba..klik sini

eh cakap bosan..tp siap promote lg..ish3..lin ni...

sharing is caring..caring is loving..loving is....?<<<naper bila ada perkataan loving jd wrna soft pink?

Tuesday, 12 April 2011

saje saje..

found one sentence yang macam menarik jer...
so just nak kongsi...
a perdurable a day, helps you sleep, work and play
betapa berharganya masa tu sehingga kalo kita betol2 gunakannya sebaik mungkin we can done many thing..


oleh itu..
masa itu emas
p/s : ntah paper kan entry lin kali nih...korang abaikan jer..hehehe

korang rasa camne?

salam sumer..
lin nak tanya ni.. 
apa pendapat korang? 
ok x?
sila komen dengan jujur...hehehe

Monday, 11 April 2011

Hepi besday :: ayong


Kali ni entry lin khas untuk akak lin yang sulong..sebab hari ni besday dia yang ke baper..biarla rahsia...hehe..dia dah pon kawen n ada 5 org anak..banyak pengorbanan akak lin yang sulong ni utk lin..kdg2 lin terfikir lin ni mampu ke tak nak membalas jasanya dan suaminya..eh..bukannya adik beradik lin yang len xder berkorban utk lin, semua ada..Cuma ni kan entry utk akak lin yang sulong..so yang len tu..tggu time besday masing2 ek..hehehe..haa..ni gambar akak lin n gambar dia sekeluarga..dia ada 5 owang anak..



Dulu time lin blaja kat matrikulasi perak, selalu amek dan hantar lin,lepas tu, amek lesen kete n motor pon, duk umah dia, suami dia yang selalu antar n amek..pastu lin blaja kat kolej ni pon kadang2 dia sanggup singgah untuk jenguk lin..terharu  sangat2.. banyakla pngorbanannya, x terhitung rasanya..bila datang melawat lin, mesti x kosong tangannya, ada jer yang dia bawak..kadang2, makanan or minuman utk anak dia, dia bagi kat lin...sayu plak rasa..sgt2 terharu..bila diowang datang hilang tensen, tengok keletah diorang..haa..tgkla tu...ei..geram jer..




Akak lin ni suka sangat memasak..kalo lin gi umah dia, 24 jam kenyang..fuh..memang leh gemuk la kalo duk sebulan kat umah dia..dia suka wat kuih (donat, beger malaysia), kek (cokelat, blueberry cheese cake,blueberry cheese cake oreo), aiskrim n pizza..leh dikatakan tiap2 ptg dia akan wat salah 1 drpd smua tu..memang bestla anak2 dia..mewah makanan..huhu..bila lin nak balik kolej jer, walau dia penat cmner pun,dia sanggup susah payah utk watkan lin makanan utk di bawa balik atau utk dimakan..dan cara dia memsak tu dia nmpak enjoy sangat..lin tabik spring kt ayong..hehehe...

Akak lin ni adalah seorang cikgu matematik n skang dia wat pjj kat UPSI..suami dia seorang polis..anak dia yang sulong umur 14 thun..beza 11 thun jer ngan lin..alamak..kantoi umur link kt ctu..huhu...
Pesanan hanya utk akakku sahaja,yang len jangan baca..hehehe :-
Ayong..kita x mampu nak bg hadiah or nak wat kek betol2 utk ayong..tp kita leh wat kek melalui lukisan jer..yela..kitakan budak multimedia, ni jer yang mampu...tp dekat sejam la nak wat kek ni..kalah kek yang betol tau..kek 2 tingkat lg tau..dah macam kek kawen plak...huhu..


Sambil menikmati kek ni,lin nyanyi ek...
Allah selamatkan kamu...                      
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kakakku ayong..
Allah selamatkan kamu...
Ok..tpuk tgn...haaa..leh la potong kek tu n jmput makan ek..hehehe..

semoga ayong sentiasa berbahagia di samping along, dan anak-anak...moga dipanjangkan umur dan di murahkan rezki..sayang ayong..(^3^)v

Sunday, 10 April 2011

nak bagitau cara wat duet...

salam..
mesti korang teruja kan bila baca tajuk entry lin ni kan..
tapi memang lin nak kongsi ngan korang sumer..
dia ala2 nuffnang..tp senang ckit sebb kita leh kongsi melalui facebook jer..
leh tengok gambar kt bawah ni..


mudah jer..klik sini utk kenalnyer dgn lebih rapat

Contest alya : aku dan alam

hehe..ni dah contest kedua yang lin sertai...


checklist:-
  1. jadi follower Alya : sudey
  2. buat entry untuk contest ni : sudey
  3. letak banner Alya : sudey
  4. letak tajuk entry “contest alya : aku dan alam” : sudey
  5. gambar bertemakan alam : sudey 
  6. tag pd 5 blogger: 1. qasehNasiha  2. ::Secubit Rasa::  3. kiz  4. cik Tomyam  5. diriku dan dirimu  : sudey
 ni adalah gambar yang lin pertaruhkan dalam contest ni.
 
hmm..segarnye udara di sini
gambar ni kt Blue Lagoon Port Dickson, Negeri Sembilan..kalo korang penah sampai kat cni, lin amek gambar ni kat tempat ada batu yang besar n pokok bakau.time ni pukul 3:38 petang..air lom pasang lagi..tu yang lin leh sampai kat ctu..tp tengah syok2 amek gambar..bunyi guruh n kilat kt tgh laut..ujan dah rintik2..apa lg..lin dan teddy cepat2 jalan nak gi ke pantai..eh..lupa nak bgtau..lin gi ngan teddy...hehehe...haa..sambung balik..tatot sangat time tu sebab dia punya tanah tu ala2 selut..kalo jalan lambt2, gerenti kaki tenggelam dalam2..ish..ngeri2 kalo jd cmtu..

walaupon susah n geli nak gi kat ctu, sebb kena pijak umah2 ketam kecik..sowi ek ketam2..tp pemandangan kt ctu memang cntik..lin nak amek kesempatan kat sini, peliharalah alam kita, kerana ia dapat menenangkan hati dan jiwa kita...ceh..rasa macam jadi cikgu jer..hehe

p/s : kawan2..jom la join..kita meriahkan contest ni..

horrey!!! : : Cik Kacak

halu sumer..hari ni agak teruja gak la berblog ni..
maklumla baru jer dapat award dari cik kacak...
nak tengok blog dia x..klik sini..
eh..ni dah dikira promote la jugak ek..hehehe...
adake blog yg setahun jagung ni ada hati nak promote blog yg da pro tu..
ish2..lin ni...x sedar diri rupenyer..


Photobucket
ni awardnyer...cute kan


cik kacak..lin ni degil..sebab excited sangat..jd lin wat spesel entry n spesel graphic yg lin baru wat tadi(panas-panas lagi nih...) khas utk cik kacak utk ucapkan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

Saturday, 9 April 2011

Sumber Inspirasiku

Salam semua...

Hari ni walaupun sedih sebab tak dapat hang out ngan my teddy, tp kesedihan tu terubat bila lin dapat green light daripada dia untuk meletakkan gambar dia dalam blog ni..huhu...akhirnya...(^3^)V...tu pon sebab dia jeles..dia tatot ada owang nak ngorat lin kot..tp dah byk kali lin ckp kat dia, xder saper yg suka kt lin ni..laenla kalo dia tu..tomei..huhu..eh...dia memg tomei sgt2..macam teddy bear..sebb tu la lin panggil dia my teddy..k,nnti lin citer cmner leh panggil dia teddy...

Ok..memula sekali lin nak senaraikan apa yg membuatkan lin sukakan my teddy :-
  1. Hitam manis
  2. Senyuman yang sangat manis hingga leh membuatkan owg yg tgk tu dapat kencing manis
  3. Caring
  4. Bersabar melayan karenah lin yg ngengada ni
  5. Cara dia sebut huruf ‘S’ tomei sgt..ala-ala mcm sebut tsa.. <<yg huruf jawi tu,alif ba ta tsa..
  6. Cara dia gelak besar ngan kengkawan dia tu best sgt...
  7. Tomei
  8. Tak merokok
  9. Pandai kawal keadaan kalo lin tengah marah..(tp kdg2 x jugak..huhu)
Cukupla tu,nnti kembang plak kalo my teddy baca entry ni..jgn kembang2 ek b..=)

Hubungan kami terjalin pada 23.12.2009..Buat pengetahuan korang, lin ni dah pon dirisik oleh familiy my teddy pd 4.2.2011 yg lepas..tu pon dengan secara tiba2, tanpa dirancang..bayangkan lagi seminggu lin nak dirisik, ayah dia baru bgtau..tak keruan lin masa tu..yela, family lin memang xtau apa2..lin cuma takut abah x bg jer sebb lin kan masih belajar lagi, n abah dah pesan, belajar dulu,jangan gatai nak bercinta..tapi nak wat cmner, bila jodoh tu dah sampai,kita xleh nak halang..memula ada jugak rintangannya,tapi sape yang xtau lin ni suka majuk, akhirnya, Alhamdulillah, majlis itu berjalan dgn lancar..kalau ikotkan ayah teddy, dia nak kami bertunang terus, tapi abah x izinkan sebb memang xder prepare pape, n lagipon abah takot lin asyik fikir nak kawen jer..ala abah..tak tunang ni pon lin tetap fikir nak kawen jugak..lambatnya nak habis blaja..sabar2..tahun depan habisla..hehehe...ish lin ni memang gatai..sowi ek kawan2..hehehe..tapi kalo ikotkan dalam Islam, jika kedua2 ibu dan bapa bersetuju,ia telah pon dikira sebagai bertunang..tol x..kalo salah tlg betolkan k..jd,hukumnya haram kalo ingin menawan hati org yg telah bertunang..<<ayat utk sedapkan hati my teddy...



Ok..nama teddy tu diilhamkan oleh mama lin lepas mama tengok ruluvlin..masa bufday lin hari tu, dia bg teddy bear kat lin n kitorang namakan dia ruluvlin..ruluvlin ni laen drpd teddy bear  yang laen..ruluvlin ni, mata dia sepet jer n pp dia sangat tembam..macam muka my teddy la..memang ada iras2..dan dia memang sgt tomei..cmtu jer ceritanye..kat bawah ni pic ruluvlin..hehehe..

klik pic tu kalo nk baca tulisan kecik tu

Haaa...apa..korang x sabar nak tgk cmner rupenyer my teddy?ala..jap la..banyak lagi nak citer ni..haaa???citer len kali?alaaaa...yela..yela..korang tilikla gambar-gambar kat bawah ni...
...........................................................
......................................................
.............................................
..................................
...........................
....................
...............
..........
.......
....
..


tiut tgt


1st gambar kami bersama


jalan macam miss malaysia jer..=.=


senyuman dia lg manis dr senyuman lin kan..

Haaa...cmner?comel kan..memang sgt comel..lin x kisah orang nak ckp pape, yang penting, lin tak pernah bosan tengok, menatap, menilik muka dia..lin pon x sokong kalo dia nak kuruskan badan, sebab dia memang sangat comel macam tu..hei..apa punya byk comel la lin..huhu...

sebelom lin mengakhiri entry hari ni..lin tinggalkan lagu yang boleh meluahkan perasaan lin pd dia..enj0y!!!


Fuh!!!

akhirnyer....
.
.
.
.
berjaya jugak lin buat n letak header baru...
setelah bergelut selama 4-5 jam...
walaupon kurang memuaskan,tp lin puas ht setelah penat menggali utk cari jwapan cmner nak letak swf file kt blog ni...
apapon,
Alhamdulillah...

Friday, 8 April 2011

Paya Indah Wetland

Halu kawan2 sumer...
korang penah dgr x tempat yg bernama Paya Indah Wetland..urm..ia terletak di Kuala Langat, Selangor..kt bawah ni peta dia..

peta yang simple

Bak kata orang lain:-
Paya Indah Wetland adalah tempat terbaik di sepang kerana keindahannya oleh alam semulajadi Flora & Fauna...Di penuhi oleh berpuluh2 tasik..Beberapa ekor burung dari luar negara..Badak Air Afrika antara tarikan terawal disini kerana berada di hadapan sekali...15 ekor Buaya Tembaga yang di sumbangkan oleh Langkawi...Anda boleh berjalan sejauh 3.0 KM pergi balik yang dikelilingi oleh dua tasik iaitu tasik thypa dan tasik teratai...Tarikan lain ialah Equastrian yang selalu dilawati oleh sultan2..Perkampungan melayu juga adalah tempat menakjubkan.

tp bg lin, apa yg lin nmpak masa pegi hr tu, hanya ada Badak air, buaya, landak seekor,ayam hutan seekor, kuda yg kurus dalam 3 ekor, itik2..tu jer binatangnyer..

kat ctu ada sediakan perkhidmatan basikal, so kalo korang nak berbasikal menjelajah tempat tu, bolehla sewa...


Hari BiasaHujung Minggu
Dewasa
RM8
RM10
Kanak-kanak (3 – 12 )
RM6
RM8
Warga emas (55 ke atas)
RM6
RM8


yang bestnyer, kalo kita gi pagi2, kita leh bg badak air tu makan..tp lin tatot, x berani pon hr tu, just tgk je la dr jauh..rasa mcm badak air tu dinasour plak..huhu..seterusnyer,leh tgk jugak diorang bg buaya makan...tp selalunyer diorang bg buaya makan time weekend, hr sabtu or ahad..ni ada ckit video bg buaya makan..sila abaikan suara lin n my teddy tu ek...hehehe




kat ctu ada chalet, tasik yang ada bunga teratai..cntikla jugak..tp diorang kena upgrade tempat tu, bru org ramai akan dtg..lin tgk tmpat tu berpotensi tinggi utk femes,tp kenala ada usaha ckit..jgn hnya berpuas hati dgn apa yg ada saja..sebab masa lin pergi hr tu,byk gakla yg tutup..perkampungan melayu,gajah, n naek bot ke pulau..syg sgt x dpt explore keseluruhan tempat tu..apapon,lin tggu tmpat tu upgrade n lin akan pergi lg..hehehe..

haa..x habis lg ni..lupa plak..lin ingt nak la beli cenderahati tmpat tu..tp diowang x wat pon..yg ada cenderahati Kuala Lumpur..yang tu kt pasar seni pon byk..jd kami balik dlm keadaan agak hmpa jugakla..walaupon sedikit hampa, tipu la kan kalo lin x hepi gi sana..apapon, senang citer..boleh tahanla...(^3^)

banyak lagi info ttg tempat ni..lin tulis panjang2 pon nnti korang x larat nak baca..jd korang google jer k...<<pdhal dah x larat nak tulis...hehehe..korang layan je la pic kt bwh ni..

abaikan kegemukan lin

mcm dinasour

sweet sgt

fokus pd jalan belakang,sesuai nek basikal

nampak x buaya

buaya majuk

seram je tgk


sekian...trimas...

p/s : lin gi tu pd 6.3.2011...jd skang ni xtau la kalo der pape perubahan...

CONTEST : Leen & Kyerull || Janggut vs Muncung



jangan gelak tau
ayat kreatif :-

time dating ada benda yang tak kena,
mulalah majuk buat tak tahu,
muncung panjang sebatu ada faedahnya,
leh wat sebagai penyangkut baju.

kalau ku tahu ada contest begini,
akanku biar teddy candid gambarku,
supaya aku dapat pilih gambar yang terbaek utk memikat ht juri,
untuk memilihku sebagai nombor satu.


tetiba rasa macam nak join jer contest ni sebab nampak perkataan muncung..my teddy selalu ckp "amboi,muncung sampai sebatu" time lin majuk...huhu..dah tu nak wat cmner..dia jugak yg suka kt kita...huhu...pic ni hasil candid bila lin nak rampas camera drpd my teddy...sepattnye ni xleh tnjuk kt org, tp demi contest ni,lin pejam mata je wat entry nih..hehehe

p/s : ada harapan menang x?huhu...x salah mencuba...

Thursday, 7 April 2011

Artis kesayanganku...

Salam semua..

kali ni,lin nak wat entry utk artis yg lin minat dia dr lin umur 12 thun sampai skang..cuma dia ni x bernasib baik, jd x ramai yag meminati dia..sedangkan suara serak2 basahnya,amatla merdu..cian dia kan..lin beli sumer kaset dia dulu2..kalo x ckup duet tu, kakak siap belikan lagi, sebb dia tau lin minat sgt kt artis nih..pendek kata sumer kaset dia lin ada..lin x kisah pon org nak kutuk2 dia ke,org x suka dia ker, yang penting suara dia memg sedp bg lin...

tp sejak 2008 or 2009 lin terlupa nak amek tau pasal dia, smpaila bulan lepas..tetiba bulan lepas lin teringat kt dia..lin cari dia di mana2(surf kt tenet jer..hehe)...tp x jmpa..memg xleh kesan langsung..paling latest pon cerita dia pd awl tahun 2009..and then, time tu jugakla lin dpt tau yg thun 2009 dia ada single terbaru..lin rasa bersalah sangat kt dia, sebb terabaikan dia, walaupun hakikatnye, dia x kisah pon..huhu...n then skang, utk menghilangkan rasa bersalah itu, lin wat lagu dia tu sebagai ringtone lin..hilang rindu ckit sebb selalu dgr suara dia..huhu...

lin xtau nak tanya saper ttg cerita dia skang..so, kalo sesaper yg tau,tlg informkan pd lin ek..dah kawen ke dia..dah ada anak ke belom..n pape jer la..

k la..artis itu ialah REM...(^3^)V...pada sesape yg x kenal dia, dia popular ngan lagu S.O.T n Selingkar Kasih...leh la tgk pic dia kt bawh...




sowila..sumer pic lama...susah nak daptkan pic dia yang baru...kepada REM,lin sentiasa menanti lgu bru REM...haa..ni la lagu yg paling latest...




p/s : kepada my teddy sahaja..kalo owg len baca nnti termuntah pink..b jangan jeles k...cyg syg b sowg jer..rem ni cyg minat jer..len kali cyg wat entry khas utk b jer k...(^3^)..