Thursday, 31 March 2011

Berakhlakkah kita...?

Salam pada sesiapa yang sudi membaca entry ini...

Lin nak cakap pasal akhlak yg baru lin dapat tau hari 2...haaa...dah la petang ni ada midterm tentang Islamic Studies, tp sempat lg kan nak bg ceramah kt cni kan..huhuhu...
Apa yg lin dapat tau hari tu..x semestinyer kita tgk org tu baik,rajin tlg org,tlg haiwan atau paper jer perkara yg baik itu dikira dia berakhlak...sebenarnye, hanya diri dia n Allah sajer yg tau sama ada dia berakhlak atau tidak..kerana org yg berakhlak ni, dia trus melakukan sesuatu sejurus hati dia terdetik utk melakukan kebaikan..tanpa berfikir walau sesaat pon..dia dikira x berakhlak,jika dia berfikir utk lakukannya atau tidak,dan walaupon last2 sekali dia mengambil keputusan utk melakukan kebaikan itu...

kesimpulannyer di sini, x perlula kita hipokrit utk biarkan org memandang kita berakhlak..yg penting hati kita..jd, sama ada kita berakhlak atau tidak,hanya diri anda sajer yg tau..
jd kwn2,apa lg,mari kita lakukan kebaikn tnpa berfikir walau sesaat pon...tp kalo nak wat kejahatn...tlg fikir selama 24 jam k..xyah penat2 nak fikir pon takpe..
sekian utk kali ni..jumpa lg...

p/s:doakan lin leh wat midterm ptg ni ek,walaupon lin mls nak baca buku..(*3*)

Wednesday, 30 March 2011

Windows Piracy Agent

korang penah dengar tak Windows Piracy Agent,Windows Express Settings, Windows Optimal Tool n ada jugak nama2 yang lain yang berkaitan ngan windows yang bertindak ala2 mcm anti spyware.tp sebelom tu dia akan suruh install,n wizard dia tu x bg option pon utk kita samada nak install or x..kira mcm no choice n terpksa la install..pastu dia wat2 scan computer kita n ckp byk virus kt computer kita n ckp computer kita ada probs n kena fixkan...n then dia ckp license key kita error..pastu time nak buka tenet plak..tiba2 dgn baek ht..dia tlg ttpka..baek kan dia tu...tp menyakitkan ht la sebb memg xleh nak wat keje langsung..ok..sebenrnyer itu adalah scam..antispyware tiruan(fake spyware remover)..mesti sesape yg xtau pape..menggelabahkan n rasa mcm nak format balik computer tu..xpe2..jgn susah hati, sebb dia ada cara manualnyer..tp kat cni lin just nak kongsi 1 tool yg leh removekan dia,sebb lin try nak guna cara manualnya tu,memg x menjadi sebb asyik ditutup jer window tu..huhu...
nama software ni hijackfree...software ni leh gak nak remove trojan,worm,n mcm2 lg..korang leh download kat cni...

tp sebelom tu..jgn lupa tick seperti yg ditunjukkan kt gambar bwh ni...

pastu bru tekan kill process...eh jap2!!!sebelom nak tekan kill tu, kenala select kt program yg korang suspect n curiga..cmner nak suspect program tu..haaa...bila korang select dia..pastu korang tgk description kt bawah..kalo dia tulis info not available..maknanyer ada yg x kena la tu...

k..selamat mencuba..kalo der paper yg x berapa nk phm,tnya je ek..maafla kalo kurang jelas..yg baik hnya dari Allah, yg buruk itu, adalah kesilapan sy sendiri...
jumpa lg..(^.^)V

urm...urm...

buah durian di luar pagar,
bila nak gugur x bg amaran,
lin ni budak baru nak belajar,
kalau ada yg salah tlg tunjukkan...

salam perkenalan wat dunia blog...pantun sebagai pembuka bicara(kunonye sy)
mesti korang pelik kan naper tajuk dia urm..urm..
yela..memula kenal kan perkataan yg mula-mula keluar dari mulut kita adalah urm..urm..tol tak?huhu...
so..memula ni, takyah la tulis panjang2 lg..sebb bukan ada orang nak baca kan..cuma ss jer la dulu..ss tu syok sendiri..lgpon mata pon dah kuyu ni...time to sleep...papai...(*3*)zzZZZ