Wednesday, 28 May 2014

Sebenarnya lin sayang abah sangat-sangat

Dah lama lin x update blog ni kan..malam ni, lepas berbincang ngan member tentang nak letak lagu apa untuk 3D animation kitorang, lin teringat pada lagu yang lin pernah dengar dulu..kebetulan 3D animation tu bertemakan Hari Bapa..lagu Biar dari Fynn Jamal..


Bila dengar lagu ni, perlahan2 air mata lin jatuh ke pipi..teringat waktu dulu2, saat lin x menghargai abah..saat lin selalu tengking abah..saat lin mengecewakan hati abah dengan kegagalan dalam pelajaran..semua tu bermain2 di fikiran lin..tapi kini, sejak lin memulakan kembali pelajaran lin di KUIS 3 4 tahun lepas, alhamdulillah..lin jadi rindu pada abah..lin terasa ingin mendekatkan diri dengan abah..lin teringin nak bergurau senda ngan abah..kini, lin cuba untuk mengukir banyak kenangan indah bersama mama dan abah..

Dulu tak tau kenapa, bila abah cakap apa-apa, lin mesti nak jawab..bila abah tanya elok-elok, lin mesti jawab dalam keadaan marah..Kalau dulu, malu nak jalan ngan abah, xtau kenapa..Kalau dulu, xnak duk berdua ngan abah..kenapa lin macam tu ye..kenapa lin layan abah macam tu?

Tapi kini,lin cuba utk x menyakitkan hati abah..lin cuba utk rapat dengan abah..lin cuba berborak dan berguran senda ngan abah..ada satu hari, theme dekat hp abah bertukar..abah nak theme yang lama(lin yang pilihkan utk abah dulu)..abah suruh acik(kakak lin) tukarkan, tapi acik x dapat nak berikan apa yang abah nak..abah pun cakap, takpelah, nnti tunggu lin balik, lin yang pandai tukar benda ni..bg korang, mesti xde pape kan..tp bg lin, ianya amat bermakna..bermakna lin sgt penting utk abah..Harap sangat lin sempat utk memberi kesenangan pd abah dan mama..

Abah dah berumur 71 tahun ini..tapi abah tetap tak duduk diam..abah usahakan kebun serai dengan mama..dari pagi sampai tengahari..bila malam, bila abah mengaduh kesakitan, lin sakit mendengarnya..rasa macam nak ambil kesakitan tu supaya abah dapat tidur dengan lena..Baru-baru ni, tiba-tiba abah macam takda mood..abah jadi malas nak ke kebun..abah asyik tidur je..tak tengok tv pun..rindu nak berebut tv dengan abah..lin susah hati sangat..lin xtau apa yg abah fikirkan sebab abah jarang nak luahkan apa yang ada dalam hatinya..2 3 bulan jugakla abah macam tu..tapi kini alhamdulillah..abah kembali normal..lin bersyukur sgt..lega...

Abah, walaupun lin selalu ngan mama, bila cakap telefon cari mama, itu x bermakna kita x rindu kat abah..kita rindu sangat cuma xtau nak cakap apa..tapi bila dapat tau dari mama, abah sihat, itu dah cukup membuatkan hati ini gembira..

Baru2 ni, lin ada PAC di Port Dickson..abah dan mama rela turun utk teman lin di Port Dickson, bertemankan My Teddy..banyak sangat duit habis..rasa bersalah sangat sebab lin rasa macam x berjaya je PAC tu, almaklumla saingan lin bukan calang2 orangnya..rasa kerdil sangat..Abah, kalau lin x berjaya di situ, insy, lin akan berjaya di tempat lain, cuma belum tiba masanya lagi..mama & abah tunggu tau..jangan tingglkan lin lagi ye..lin sayang sangat mama & abah..

Segala-galanya untuk lin

No comments: