Wednesday, 30 March 2011

Windows Piracy Agent

korang penah dengar tak Windows Piracy Agent,Windows Express Settings, Windows Optimal Tool n ada jugak nama2 yang lain yang berkaitan ngan windows yang bertindak ala2 mcm anti spyware.tp sebelom tu dia akan suruh install,n wizard dia tu x bg option pon utk kita samada nak install or x..kira mcm no choice n terpksa la install..pastu dia wat2 scan computer kita n ckp byk virus kt computer kita n ckp computer kita ada probs n kena fixkan...n then dia ckp license key kita error..pastu time nak buka tenet plak..tiba2 dgn baek ht..dia tlg ttpka..baek kan dia tu...tp menyakitkan ht la sebb memg xleh nak wat keje langsung..ok..sebenrnyer itu adalah scam..antispyware tiruan(fake spyware remover)..mesti sesape yg xtau pape..menggelabahkan n rasa mcm nak format balik computer tu..xpe2..jgn susah hati, sebb dia ada cara manualnyer..tp kat cni lin just nak kongsi 1 tool yg leh removekan dia,sebb lin try nak guna cara manualnya tu,memg x menjadi sebb asyik ditutup jer window tu..huhu...
nama software ni hijackfree...software ni leh gak nak remove trojan,worm,n mcm2 lg..korang leh download kat cni...

tp sebelom tu..jgn lupa tick seperti yg ditunjukkan kt gambar bwh ni...

pastu bru tekan kill process...eh jap2!!!sebelom nak tekan kill tu, kenala select kt program yg korang suspect n curiga..cmner nak suspect program tu..haaa...bila korang select dia..pastu korang tgk description kt bawah..kalo dia tulis info not available..maknanyer ada yg x kena la tu...

k..selamat mencuba..kalo der paper yg x berapa nk phm,tnya je ek..maafla kalo kurang jelas..yg baik hnya dari Allah, yg buruk itu, adalah kesilapan sy sendiri...
jumpa lg..(^.^)V

2 comments:

AbgFeroZ said...

singgah skudeng sni.. jemput2 la singgah ke http://jiwarosak.blogspot.com

l i n T e d d y said...

baekla...mekaceh sudi singgah...=)