Monday, 6 June 2011

kejadian nak terjun dari tingkat 7 depan mata lin

salam sumer..
lin ada citer yg mungkin sama mcm Yuyu Zulaikha...al-maklumla..lin ni sekolej ngan dia..eh..bukan nak tumpang glamor..tp takot nnti korang jumpa cerita sama jer..nnti korang kata lin tiru plak..huhu..xmo..xmo mcm tu k..kalo nak tau citer pasal ni versi dia..klik cni..

cmni citernyer..lin baru lepas salin notes utk quiz pg esoknyer..tetiba pd pukul 9.35 mlm..dgr ada budak terjerit2..memg geramla..lin pon mengomel la seorang diri..apala diowang ni, dah malam2 pon nak terjerit2 lg..pastu tetiba rumet lin yang duk tepi tingkp menjerit.."Ya Allah kak...!!".dgn sepantas kilat, lin pon pegi la tgk kt tingkap..apa benda yg diorang semua ni tgk..memg ramaila time tu yang tgk..lin ni rabun..tu yg lambat nak nmpak tu..pastu lin nampak bnda yg x disangka2...Ya Allah..budak tu da berdiri kt tgkap..nak terjun ke bawah..dah la budak tu duk tingkt 7..lin plak duk tgkat 4..tingkap bilik kitorang memg berhadapan...lin memang dah terkinja2 dah..jerit kt budak tu jgn terjun...pastu bila owang bawah suruh baling tilam ke bawah, prepare utk kemungkinan yg bakal terjadi..lin n rumet trus baling kan..tp yg hampanya, hnya kitorang jer yg baling..orang laen..hnya tgk n jerit2..urm..itu la orang skang ni..x da perasaan nak tlg org yg dalam kesusahan..yg diorang tau tlg menyibuk n menyampaikan berita pd org laen jer..urm..sedey tol la bila manusia ambil tahu tp x bertindak..
ok sambung balik citer..rupe2nyer..budak tu histeria..lin ingtkan putus cinta ke apa ker...tp serius lin ckp, sebijik macam scene dlm muvi citer hntu..ngan kepala dia senget2..ngan cara dia berdiri kt tgkap tu..sama..nasib baekla kwn dia pegang kaki dia n tarik dia ke dalam, walaupon dia marah..kalo x..mesti lin fobia setahun..Alhamdulillah...umur dia masih panjang lg..ni la pengalaman pertama selama lin hidup ni..memang menggeletar lin time tu..nak dkt setengah jam..bru hilang getaran itu..huhu...tp kejadian tu memg sentiasa bermain dalam fikiran lin, hingga kini...dan sejak dari tu, lin dah jadi penakot nak pegi toilet sorang...kawan-kawan..apa yang harus lin buat utk lupakan hal tu..?

p/s :kejadian ni berlaku mlm td...

updated:
citer terbaru yg lin dengar..sebelum budak tu jd cmtu...dia dah telan 6 biji panadol 300mg kalo x silap..nnti lin tnya rumet lin balik...so..dia dah overdose..menyebabkan badan dia lemah n meracau2...mybe disebbkan badan dia dah lemah n terlampau stress,tu yg bercmpur2 ngan "benda kecik" tu kot..papepon..mintak jauhla dari perkara yang sebegitu..walau kecewa atau stress cmner skalipon, jangan la ada niat nak bunuh diri..sebab memg kompem 200% punyala,xkan masuk syurga langsung..fikir2kanla...selamat beramal..hehehe... 

6 comments:

Budak Pensel said...

sangat hebat macam scene movie

l i n T e d d y said...

urm..tp ni lg hebat..sebb real..huhu...

mien said...

mcm2 la skrg nih. tp penah jugak dgr cte klu histeria smpi tahap tu. takotla.take care :)

l i n T e d d y said...

thanx..:)
tu la..skang ni mcm2 yg berlaku...
ibarat dialog dalam citer HKLBR...bala..bala..huhu

herumi said...

Salam. tahniah dan terima kasih untuk lin kerana sanggup membantu.

Tak mustahil tony blair boleh masuk Islam sekiranya...

l i n T e d d y said...

herumi:wasalam..terima kasih..tp rasa pertolongan lin tu x membantu papepon, tp sekurang2nyer, lin bangga sebb lin menunjukkan keprihatinan lin..apapon, moga org len pon mcm tu jugak..thanx sebb sudi membaca entry lin...