Thursday, 23 June 2011

Rezeki mahal..inginkan ganjaran....

Sejak dua menjak ni, lin asyik terfikirkan perkara ni je..al-maklumla, bila lin tgk orang sekeliling lin atau dengan lebih tepat lagi kawan, bila diorang dapat result tinggi, mesti dapat ganjaran dari parent diorang..kadang2 tu, result xderla tinggi sangat, macam sekadar lepas pointer 3 pon, still dapat gnjaran...tp lin???

Lin xder sumer tu..walaupon baru2 ni result lin agak tinggi,3.89...tapi parent lin macam xderla happy sangat atau nak hargai usaha lin dengan bagi ganjaran pape..tp xtaula kalo diorang hepi dlm hati jer..itu hanya Allah sajer yg tau..urm...buat pengetahun korang sumer..lin ni memang jenis yang akan lebih bermotivasi bila dapat ganjaran...cnthnyer, masa lin form 5 dulu..seumur hidup, kimia x penah nak cecah A atau B...pastu, bila cikgu cakap, kalo sape2 yang percubaan SPM dapat A, cikgu nak blanja kek n pizza...pastu, lin x dpt A, just 78 jer..tp disebabkan yg tertinggi, cikgu pon blanja la jugak..pastu, disebabkan cikgu dah blanja, lin terasa dihargai, memang apa yang lin blaja dalam kelas tu, lin faham sangat2..kalo x, sebelom ni memang x paham apa pon..Alhamdulillah, SPM lin dapat kimia A....tp itu ckgu jer yg bg, fam lin, bukan bg ganjaran, tp kadag2 mcm hadiah..or bila lin mintak jer bru diorang bg..lin hanya, bila lin dah dpt result gempak tu, lin dptla ganjaran yang memang lin idamkan, tp diorang bg tnpa lin mintak..serius, kalo camtu, memang kalo blaja sampai x tido pon lin sanggup tau..

Tapi itula..bila lin luahkan pada diorang, mesti diorang kata, tu duit blanja bg tu..tu duit yuran bayarkan tu..tu itu..tu ini...urm..ntahlah..mybe diorang x phm kot...bg lin, semua tu lain dr ganjaran...apa yg lin mampu skang ni, kalo lin ada duet lebih, lin memang akan beli apa yg lin suka, mengikut kemampuan lin masa tu, sebab nak hepikan diri yg tensen asyik blaja ni..cian dia..huhu...

Tp masuk sem ni, duit semakin x cukupla..rezeki lin memg sgt mahal skang ni..lin nak cari keje part time, tp masa x mengizinkan...sebb memg bz sgt2, smpaikan nak update blog pon payah..ni update pon sebb kelas habis awal sejam..tu yg curi masa tu..hehehe...hm..haritu, makcik teddy ada tawarkan mengajar flash kat sekolah dia, memag sonokla dengar time tu, tp senyap jer sampai skang..xder rezki lin la nak tmbh duet poket..lin bukan xnak mintak kat abah, tp lin ni jenis bila abah masukkan, bru lin amek..kalo x, lin syp jela..memang jimat giler2..sebab xnak diorang rasa terbeban..tp kalo dah terpksa sgt nak mintak tu, lin nak sent sms pon, lin tutup mata..x sanggup nak hntr sms tu..sampai cmtu sekali...huhu...nak minta pd akak n abg lin, memg xla..diorang pon ada life diorang...kadang2, lin rasa lin ni sngt2 menyusahkan org sekeliling lin..bukan menyenangkan diorang...ntahla....

Yang paling lin ingat dulu, sekali jer abah bg upah, time lin nak cabut gigi..lepas balik dr klinik cabut gigi, mesti singgah kat AYAM DINDING...beli koko crunch...itu je la kot gnjaran yang lin penah dapat...
Kla..lin nak kena makan ni..malam nnti ada kelas plak...jumpa lagi..papai...

sedih kan nasib lin lin...
muka kesian!!!


p/s:lin cuma meluahkan perasaan lin..maaf andai ada pihak yang tidak senang dengan luahan hati ini...

3 comments:

dorrysweetie said...

mc lin! just found ur blog! hehhe..follow ak nti deh..cipoh nih..ak follow mu doh..hehehe

AdaNaz87 said...

baru je tahu blog lin dari nuffnang. hikhik. rendu lah pulak nak jumpa family azlin. lame gile tak jumpa. hikhik. btw, tudung kita samalah. ((;

l i n T e d d y said...

doyah:hehehe..kita kan ada chemistry, sebb tu tudung same..hehee...urm..tu la..dah lama sgt x jmpa kan..hr tu pon masa jmpa mak doyah, rasa macam windu plak zaman dulu2..