Wednesday, 7 September 2011

Alasan!!!

Salam semua..fuh..dah 2 bulan lin x update blog ni...bukan apa..busy sangat2..berpandukan tajuk entry, mesti korang yang pandai lagi bijaksana, dapat teka apa yang lin akan tulis jap lagi...agak2 korang, apa ek....

yup!!!tepat sekali pada yang teka dengan betul...bg yang x betul tu, cuba lagi lain kali ek..hehehe...Alasan yang lin akan bagi ni, bukannya sebab lin malas..tapi lin betul2 xder masa..ok, meh kita bongkar, apa aktiviti lin yang lin buat sampai xder masa lin nak update blog ni..
disebabkan sem ni lin amek 22 jam kredit, dan course multimedia plak tu, korang mesti tau kan, betapa byknya project yg lin kena selesaikan utk mendapat carry mark yang tinggi...antaranya adalah:-
    • kena siapkan video blog...tajuk video lin ni, hakikat sebenar...p/s:video ni byk kekurangan dia, so, korang jgnla kutuk ek..tapi kalo nak bg kritikan yang membina,silakan..al-maklumla, lin just guna cam digital and x pandai sangat nak edit vdeo, dalam proses blaja lg.. 
    thanx to my teddy sebab sudi jd cameraman and sentiasa memberi semangat pd lin...<3 u..
    • Game Jawi...game ni, kena ikot silibus JQaf...so, lin dapat part 'jim' n 'cha' je..tapi kena cover utk bahagian ayat...lin xleh nak bg korang maen game tu, sebab x link betol2, so, lin tnjuk sikit interface game tu je ek...(^3^)V




      • pastu, subjek advertising, lin kena wat print advertising, web advertising, ngan commercial advertising. product yg lin pilih adalah burger king..
      print advertising
        web advertising

        web advertising
        lepas iklan dimasukkan dalam web

        lepas iklan dimasukkan dalam web

        commercial ads(storyboard)
          • patu lin ada final year project 1 sem ni..tp just wat proposal je la..so dalam stage ni, lin just wat interface jer dulu, lom final product lg..jd, adala yg lin kena komen and tukar..


          • and yg lain2 tu, assignment simple2 jer, macam setup web server guna apache untuk os linux, pastu, wat book review utk fiqh muamalah, and presentation utk communication skill...
          time balik kampung plak, memang xder masa langsung nak buka laptop..asal buka laptop jer, mesti ada yang nyibuk nak tgk2...mulala idea pon hilang...huhu..saper yang nyibuk tu, hmm..mestila anak2 buah lin..diorang tu memang pantang ngan laptop..asyik nak men game and fb jer..ish2...memang diorang x buta IT macam lin dulu2..so, meh kita tgk aktiviti bila dah balik kampung ni, and gambar2 raya...x banyak pon, sebab kamera lin tertinggal bawah seat kereta teddy..tu la..kononnyer, xnak bg kena curi, last2 sekali, tertinggal...huhu..
          banyak betol karenahnye...

          bersama anak2 buah

          lagi2..diorang..

          merdeka raya 2011
          hmmm

            ngan kakak yang sulong

            buah rambutan tinggi sangat

            nyum!! nyum!!

            hmm...manis!!!



            macam2 la diorang nih..

            Walaupon kesibukkan melanda diri lin, lin x kisah, sebab bila kita bersusah2 dahulu, and bila dah dapat hasilnya, lin dapat satu kelegaan yang sangat lega la..hehehe..apa punya ayat la kan..apapon, lin hepi dengan kehidupan lin walaupon lin selalu tensen ngan orang sekeliling lin masa kat kolej..

            mungkin lin akan menyepi 2 minggu, sebab nak final exam dah..lepas tu lin cuti sebulan, leh la selalu update blog ni..horrey!!!

            apapon, doakan lin dapat menjawab peksa ngan jayanya ek..
            peringatan utk lin dan kawan2 sumer...
            LUCK HAPPEN WHEN PREPARATION MEET OPPORTUNITY!!!

            No comments: