Monday, 4 April 2011

kenangan....

salam smua..huhu..tetap nak bg salam jugak walaupon bukan ada org yg akan baca..sedihnyer dgr..sbr ek lin...lama2 nnti adala tu org yg akan baca blog kamu tu..truskan usaha,jgn putus asa tau!!!

apakah kenangan yang korang masih ingat dr kecik smpai dewasa..kat cni lin nak kongsikan kenangan yg sgt bermakna dalam hidup lin yg selalu terbayang2 n x pernah lin lupakan...

1.masa kecik2 dlu, tito ngan mama n abah...mama tito kat tengah2..jadi time nak tito tu,mestila pelok mama,pastu abah mesti usik2 tangan lin,tarik2 tangan lin, gurau2...lin plak lari2kan tangan..walaupon bg korang benda tu xder paper sgt, tp lin rindukan saat tu, bergurau ngan abah..sebb skang ni,lin dah lama x gurau2 ngan abah macam 2..abah serius je..lin plak x byk ckp sgt ngan abah..nak ckp byk2,nak gurau, tp rasa malu kt abah...time tepon plak, selalu ckp ngan mama jer..trasa gak kdg2 nak ckp ngan abah..tp xtau nak ckp apa ngan abah...trukkan lin ni...skang yg lin leh wat utk tunjukkan yg lin syg kt abah,time nak balik kolej, lin mesti salam n cium pp abah...

2.time sekolah agama rakyat kat menglembu dulu,ada sorang ustaz ni nak pindah..lin wat2 la sedih, wat2 nangis, sekali betul2 nangis, siap sedu2 lg, sebb ustaz tu gi pujuk..lin ni jenis org yg xleh dipujuk time nangis n jgn ckp cian time lin nangis, nnti lg byk air mata kuar..jd, ustaz tu xtau nak wat cmne, dia pon pjuk lin ngan bg wet suruh gi beli aiskrim..pastu trus lin ok...huhu..dgr mcm budak tomei yg ngada je kan..to hakikatnya..x tomei pon...

3.time kecik, makanan yg lin paling ingat yg mama suap adalah nasi  kicap lauk ikan..pastu gaul2 mcm nak bg kucing makan tu..tp fuh..memang sedapla..mungkin sebb air tgn mama mmg sedap...hehehe...pastu ada 1 hr tu, time mama duk relax2, lin suruh mama suapkan..time tu umur 20 an la..sebb rasa rindu nak mama suapkan..mama lyn jer time tu..huhu..memg menyingkap kenangan budak2 la time tu..siap tmbah nasi lg..manje kan, tp kdg2 jer manjenye..hehehe

tomei x lin..hehehe

4.masa kecik2 lg,time tu gi umah abg kt kl semata2 nak suruh abg belikan beg sekolah yg byk zip..xtau knp suka sgt beg sekolah yg byk zip..masa tu beli beg polypac wrna biru..tp main pointnyer adalah, windu nak hang out ngan abg lg..sebb abg skang dah kawen, n ada anak2..lgpon dia dah duk jauh sgt, kt johr..so, dah xleh nak mcm dulu2 lg..penah satu hari,iaitu beberapa minggu yang lepas,lin nangis,sebb windu kt dia sgt2..pastu lin amek keputusan, gi jenguk dia walaupon sekejap..buat pengetahuan korang, lin memg rapat ngan abg time kecik2, tu yg dah besar ni jd cmni..

5.bila mendapat sesorang yg paling tomei dalam dunia ni kot..itula my teddy...hehehe...lin rasa,setelah lama mengembara mencari teman hidup yg sesuai, lin dah jmpa org yg sesuai ngan jiwa lin, walaupon kdg2 tu kecik ht ngan dia, tp bukan slh dia..slh lin sebb lin ni mmg suka majuk...akak lin yg sulong siap pesan kt dia, jagalah lin tu elok2, tahanla ngan perangai dia tu,dia memg macam tu...huhu...lwak sgt..THANX MY TEDDY SEBAB SUDI MELAYAN DAN BERTAHAN DENGAN SAYA...haa..nk citer di saat mula2 lin minat dia..time tu stdy grup beramai2, lin ajar discrete math..pastu my teddy tu, leh lak gi borak2 ngan kwn dia sambil gelak kuat2..time tu lin sgt terpukau ngan senyuman dia..rasa macam waktu terhenti seketika..cewah..dah macam hindustan la plak..huhu...pastu, lama gak la angau kt dia, siap beli subang huruf F n L..F permulaan nama dia, L plak nama lin la..pdhal kitorang x declare pon lg..gatai la lin ni..hehehe..pastu kitorang start msg2, n dr ctu lin dpt tau rupanya lin x bertepuk sebelah tgn..n strusnyer tu...biarlah rhsia...hehehe...

ni la teddy ruluvlin...teddy sebenar??mana leh tunjuk..sowi...=D

6.nak lg ker??len kali plak k..kita simpan ckit utk entry akan dtg..hehehe...

papai..wasalam..zai jian!!!

2 comments:

QasehNasiha said...

kite pom same..suke mkn nsi+kicap+ikan goreng..besh 2!slurppp...terliur lak mlm2 ni..^_^

l i n T e d d y said...

cuti 2 minggu nnti nak suruh mama wat ikan goreng yg kecik n garing jer...ok x?xmo mam aym dah...hehehe