Saturday, 9 April 2011

Sumber Inspirasiku

Salam semua...

Hari ni walaupun sedih sebab tak dapat hang out ngan my teddy, tp kesedihan tu terubat bila lin dapat green light daripada dia untuk meletakkan gambar dia dalam blog ni..huhu...akhirnya...(^3^)V...tu pon sebab dia jeles..dia tatot ada owang nak ngorat lin kot..tp dah byk kali lin ckp kat dia, xder saper yg suka kt lin ni..laenla kalo dia tu..tomei..huhu..eh...dia memg tomei sgt2..macam teddy bear..sebb tu la lin panggil dia my teddy..k,nnti lin citer cmner leh panggil dia teddy...

Ok..memula sekali lin nak senaraikan apa yg membuatkan lin sukakan my teddy :-
  1. Hitam manis
  2. Senyuman yang sangat manis hingga leh membuatkan owg yg tgk tu dapat kencing manis
  3. Caring
  4. Bersabar melayan karenah lin yg ngengada ni
  5. Cara dia sebut huruf ‘S’ tomei sgt..ala-ala mcm sebut tsa.. <<yg huruf jawi tu,alif ba ta tsa..
  6. Cara dia gelak besar ngan kengkawan dia tu best sgt...
  7. Tomei
  8. Tak merokok
  9. Pandai kawal keadaan kalo lin tengah marah..(tp kdg2 x jugak..huhu)
Cukupla tu,nnti kembang plak kalo my teddy baca entry ni..jgn kembang2 ek b..=)

Hubungan kami terjalin pada 23.12.2009..Buat pengetahuan korang, lin ni dah pon dirisik oleh familiy my teddy pd 4.2.2011 yg lepas..tu pon dengan secara tiba2, tanpa dirancang..bayangkan lagi seminggu lin nak dirisik, ayah dia baru bgtau..tak keruan lin masa tu..yela, family lin memang xtau apa2..lin cuma takut abah x bg jer sebb lin kan masih belajar lagi, n abah dah pesan, belajar dulu,jangan gatai nak bercinta..tapi nak wat cmner, bila jodoh tu dah sampai,kita xleh nak halang..memula ada jugak rintangannya,tapi sape yang xtau lin ni suka majuk, akhirnya, Alhamdulillah, majlis itu berjalan dgn lancar..kalau ikotkan ayah teddy, dia nak kami bertunang terus, tapi abah x izinkan sebb memang xder prepare pape, n lagipon abah takot lin asyik fikir nak kawen jer..ala abah..tak tunang ni pon lin tetap fikir nak kawen jugak..lambatnya nak habis blaja..sabar2..tahun depan habisla..hehehe...ish lin ni memang gatai..sowi ek kawan2..hehehe..tapi kalo ikotkan dalam Islam, jika kedua2 ibu dan bapa bersetuju,ia telah pon dikira sebagai bertunang..tol x..kalo salah tlg betolkan k..jd,hukumnya haram kalo ingin menawan hati org yg telah bertunang..<<ayat utk sedapkan hati my teddy...



Ok..nama teddy tu diilhamkan oleh mama lin lepas mama tengok ruluvlin..masa bufday lin hari tu, dia bg teddy bear kat lin n kitorang namakan dia ruluvlin..ruluvlin ni laen drpd teddy bear  yang laen..ruluvlin ni, mata dia sepet jer n pp dia sangat tembam..macam muka my teddy la..memang ada iras2..dan dia memang sgt tomei..cmtu jer ceritanye..kat bawah ni pic ruluvlin..hehehe..

klik pic tu kalo nk baca tulisan kecik tu

Haaa...apa..korang x sabar nak tgk cmner rupenyer my teddy?ala..jap la..banyak lagi nak citer ni..haaa???citer len kali?alaaaa...yela..yela..korang tilikla gambar-gambar kat bawah ni...
...........................................................
......................................................
.............................................
..................................
...........................
....................
...............
..........
.......
....
..


tiut tgt


1st gambar kami bersama


jalan macam miss malaysia jer..=.=


senyuman dia lg manis dr senyuman lin kan..

Haaa...cmner?comel kan..memang sgt comel..lin x kisah orang nak ckp pape, yang penting, lin tak pernah bosan tengok, menatap, menilik muka dia..lin pon x sokong kalo dia nak kuruskan badan, sebab dia memang sangat comel macam tu..hei..apa punya byk comel la lin..huhu...

sebelom lin mengakhiri entry hari ni..lin tinggalkan lagu yang boleh meluahkan perasaan lin pd dia..enj0y!!!


7 comments:

Cik Putri said...

you both are soSOso sweet!!!:)

l i n T e d d y said...

tq sooo much...:)

Rin Chan said...

Ya la.. cinta kamu 2 pun sweeeeet juga ^_~

hana said...

dh nak tunang ye...
semoga berkekalan..
heheh

l i n T e d d y said...

rin chan:thanx a lot
hana:thanx..xla..lambat lg..dah habis belaja thun depan bru bincang balik...huhu...

nida husna said...

memang dalam islam bila lelaki tu dah cakap nak jadikan kita sebagai isteri dan kita pula setuju tu dah dikira bertunang dari segi syarak,,yg kita dok buat tu sebagai adat,,
menurut ustaz saya la,,hihihihihi

l i n T e d d y said...

mekaceh nida..maknanye lin x tersesat la kan...:D